oaednews

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Θα προσλάβουν ιδιώτη γιατρό 80 ετων !

 

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας 

Τρίτη 16-07-2024 Αρ. Πρωτ. 183

Ανακοίνωση

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πιθανότητα να εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας 80χρονος συνταξιούχος γιατρός. Πρόκειται για τον μοναδικό ιδιώτη γιατρό που εκδήλωσε ενδιαφέρον,  μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του νοσοκομείου, να εργαστεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη των κενών 24ωρης εφημέρευσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 Η είδηση και μόνο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια  στους εργαζόμενους. Ο Διευθυντής της ΜΕΘ αντέδρασε εκφράζοντας την  πρόθεση του να παραιτηθεί αν προχωρήσει η  διαδικασία πρόσληψης του υπερήλικα  γιατρού. Στην πολύπαθη ΜΕΘ της Δράμας που εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Για την αυθαίρετη & παράνομη άρνηση υπογραφής απόφασης μετάθεσης

 Για την αυθαίρετη & παράνομη άρνηση υπογραφής απόφασης μετάθεσης


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας για την άρνηση υπογραφής από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ της απόφασης μετάθεσης συναδέλφου μετά από την ομόφωνα σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου και της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί, και τις προσφυγές της συναδέλφου, καταγγέλλει την αυθαίρετη και παράνομη άρνηση υπογραφής της πράξης μετάθεσης με αιτιολογία η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το υπ’ άριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.41/917/7048/28-4-2023 έγγραφο-απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ρητά αναφέρει: «…η μη έκδοση απόφασης μετάθεσης, μετά τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υ.Σ., λόγω μη ύπαρξης κενής οργανικής θέσης δεν ευρίσκει νόμιμο έρεισμα».

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

 


                                                                                                                        2 Ιουλίου 2024

Αγαπητές, αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,                                                                                              

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την υποβάθμιση των Σχολών Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και δυο από την μετονομασία του Ο.Α.Ε.Δ. σε Δ.ΥΠ.Α.. Συνοψίζοντας το μήνυμα είναι ότι ο Οργανισμός που έγινε Υπηρεσία συρρικνώνεται τόσο στον κοινωνικό του ρόλο όσο και στην οικονομική του δυναμική με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Ο θεσμός της Μαθητείας διανύει σταθερή ταχύτητα φθοράς. Μετά την ψήφιση του νόμου 4763/2020, από τις/τους 8.000  εγγεγραμμένες/ους  το 2020-2021, βρεθήκαμε στις/στους 6.000 εγγεγραμμένους το 2023-2024. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως που έδωσε η Δ.ΥΠ.Α. είναι η τεράστια μαθητική διαρροή στις εισροές – εκροές του διαστήματος 2021- 2023.

2021: Εγγραφές στην Α΄ τάξη 4017.

2023: Από αυτούς τους 4017 αποφοίτησαν στην Β΄ τάξη χωρίς πιστοποίηση 1878.

Ερωτήματα: 1. Οι υπόλοιποι 2.139 ποσοστό 53% που χάθηκαν???

2. Από τους 1878 πόσες/πόσοι έδωσαν εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ τον 2ο/2024  και     πόσες/πόσοι πέτυχαν; Πέρασαν 5 μήνες και ΔΕΝ έχουν δοθεί στατιστικά στοιχεία!!!

Η παράταξη μας θα δώσει την δική της εκδοχή.

Οι εγγεγραμμένες μαθήτριες/ μαθητές ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ: