oaednews

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ποινές για τους ανέργους, τρομοκρατία για τους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. : 2109989647
e-mail: omosp.ypal @dypa.gov.gr
Αρ. Πρωτ. 663 /8-12-2023
Θέμα: Ποινές για τους ανέργους, τρομοκρατία για τους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ
Για τις ποινές κατά των ανέργων που καθιερώθηκαν με τον νόμο "Δουλειές Ξανά" η Ομοσπονδία τοποθετήθηκε από νωρίς και κατ' επανάληψη. Η προκήρυξη απεργίας/αποχής από την επιβολή ποινών στους ανέργους κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή του Διοικητή και του Υπουργού.
Στο δια ταύτα, η εφαρμογή των ποινών άρχισε. Η ψυχοφθόρα και γραφειοκρατική αυτή διαδικασία, τέθηκε σε εφαρμογή. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΚΠΑ καλούνται να διαγράψουν και να επιβάλουν ποινές στους ανέργους στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου.
Αυτή η εξοντωτική διαδικασία, η οποία εκτός των άλλων, διαρρηγνύει τις σχέσεις των ανέργων με τους εργασιακούς συμβούλους, αλλά και με τη ΔΥΠΑ συνολικότερα, δημιουργεί εχθρικό κλίμα. Μετατρέπει τον οργανισμό σε τιμωρητικό, απειλητικό και εισπρακτικό για τους ανέργους. Εγκαθιδρύει ένα νέο πελατειακό σύστημα μεταξύ των ανέργων και του κράτους, αφού η επιβολή ποινής θα μπορεί να εξαλείφεται τελικά, με απόφαση του διοικητή. Ο άνεργος θα διαμαρτύρεται στον τοπικό βουλευτή, ο βουλευτής θα τηλεφωνεί στον διοικητή και το ζήτημα «ετελείωσε»!
Πέρα όμως από το δυσανάλογο των ποινών, πέρα από το προφανές δηλαδή, πέρα από όλα τελικά, τώρα οι συνάδελφοι είναι αντιμέτωποι με την οργή των ανέργων. Απειλητικά emails και τηλέφωνα έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στις υπηρεσίες.
Επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για την επιβολή των ποινών, επειδή η επιβολή των ποινών γίνεται από το ΚΠΑ με ονοματεπώνυμο των συναδέλφων παρά τη διαφωνία των περισσοτέρων να υλοποιούν ένα τέτοιο σύστημα, επειδή όλο αυτό δεν λειτουργεί, προτείνουμε στη Διοίκηση να στείλει στα ΚΠΑ έντυπα επιβολής ποινών με την υπογραφή και τα τηλέφωνα του γραφείου του διοικητή. Οι εμπνευστές τέτοιων νόμων πρέπει να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους.
Για το ΔΣ
ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας
Μακράκης Κ. Τηλιγάδας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου