oaednews

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Να παραμείνουν οι συνάδελφοι με ΣΟΧ στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όχι στην ανακύκλωση της ανεργίας

Ζητούμε την παραμονή των συναδέλφων ΣΟΧ στις υπηρεσίες μας, με ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του! Ζητούμε να σταματήσουν οι πολιτικές εξάντλησης του ανθρώπινου δυναμικού και ανακύκλωσης της ανεργίας. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@dypa.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ.Πρωτ 645/7-7-2023



Από την κεντρική κατεύθυνση της αναπλήρωσης των κενών του δημοσίου με ελαστικές μορφές εργασίας δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει και ο ΟΑΕΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νεοσυσταθείσα ομάδα έργου για την νέα προκήρυξη εργασιακών συμβούλων.

Νέα προκήρυξη Σ.Ο.Χ για εργασιακούς συμβούλους με την λήξη της προηγούμενης και πάει λέγοντας. Η ΔΥΠΑ μας ενημερώνει δηλαδή ότι οι ανάγκες του οργανισμού σε ανθρώπινο δυναμικό από εδώ και στο εξής θα καλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με πρόσχημα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και μετά το ΤΑΑ.
Έτσι ο ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι επιλέγει να λειτουργεί στο εσωτερικό του με ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων το οποίο περιέχει κατηγορίες υπαλλήλων με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα. Ο ΟΑΕΔ παραδέχεται δηλαδή ότι δεν είναι η δημόσια υπηρεσία η οποία δημιουργεί πολιτικές σταθερών σχέσεων εργασίας και προστασίας του εργαζόμενου από την ανεργία.
Επιστρέφει ολοταχώς σε συνθήκες περασμένων δεκαετιών όπου στα ίδια γραφεία συνεργάζονταν και παρείχαν το ίδιο έργο συνάδελφοι διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από την άλλη επιλέγει ξανά το παράλογο, δηλαδή την κάλυψη θέσεων εργασιακών συμβούλων, με αντικείμενο την εξεύρεση εργασίας σε ανέργους όντως όμως οι ίδιοι άνεργοι.
Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι όπως πάνε τα πράγματα θα πρέπει να συσταθεί και νέα Διεύθυνση εκπόνησης διαφόρων ειδών προκηρύξεων με δεδομένο ότι η Διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού η οποία θα επωμιστεί όλο αυτό το διοικητικό βάρος έχει ήδη εξαντληθεί.
Ζητούμε την παραμονή των συναδέλφων ΣΟΧ στις υπηρεσίες μας, με ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του! Ζητούμε να σταματήσουν οι πολιτικές εξάντλησης του ανθρώπινου δυναμικού και ανακύκλωσης της ανεργίας.
Για το ΔΣ
ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας
Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.
Προβολή στατιστικών και διαφημίσεων
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου