oaednews

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  

 ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

 

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

 

Ο αυταρχικός κατήφορος αυτής της Κυβέρνησης δεν έχει όρια και φραγμούς!

Η ΑΡΣΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη, απρόκλητη και καταδρομική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους του επισιτισμού – τουρισμού, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας και συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού (ΠΟΕΤ), απαιτώντας να κηρυχθεί υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να  επεκταθεί η διάρκεια χορήγησης του εποχικού επιδόματος ανεργίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι  εξαθλιώνονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας.

Στο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας η απάντηση ήταν βία, χημικά, αστυνομική αυθαιρεσία, τρομοκρατία και συλλήψεις. Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής δε δίστασαν να εισέλθουν μέσα στους χώρους του Υπουργείου καταδιώκοντας απεργούς και να πνίξουν με χημικά τις ίδιες τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Αυτό είναι το πραγματικό και αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματα τους. Ο Υπουργός Εργασίας έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και τις μεθόδους εφαρμογής της και καλούμε τους εργαζόμενους με την πάλη τους να την ανατρέψουν.

Αγωνιζόμαστε για ένα Υπουργείο Εργασίας που θα είναι δημοκρατικό καταφύγιο για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους και όχι χώρος καταστολής των αγώνων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου