oaednews

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για τραμπουκισμούς και απειλές στην καθημερινότητα των εργαζομένων

 

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ  ΚΑΙ  ΑΠΕΙΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

Έχουμε επισημάνει από καιρό ότι η στάση της διοίκησης του ΟΑΕΔ απέναντι στους συναδέλφους, έχει ξεφύγει από τα όρια του επιτρεπτού. Τραμπουκισμοί και απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη από τον Διοικητή, ο οποίος, όπως έχουμε ξαναγράψει, δημιουργεί «σχολή», με αποτέλεσμα η κακοδιοίκηση να εξαπλώνεται και να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των συναδέλφων. Ο Διοικητής της «ΔΥΠΑ» μηνύει τον πρόεδρο του σωματείου των οικοδόμων για λεκτική και σωματική βία (!!!) κατά την παρέμβαση σωματείων στη συνεδρίαση του ΔΣ της «ΔΥΠΑ» τον Οκτώβριο με θέμα την ενεργοποίηση του ποινολογίου των ανέργων και την ίδια στιγμή απειλεί και τραμπουκίζει εναντίων στελεχών του ΟΑΕΔ, δίνοντας το κακό παράδειγμα….

 

Καθόλου άσχετο δεν είναι ότι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη ξέφυγαν το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα υπηρεσίας/ΚΠΑ, στην  οποία απαγορεύτηκε η έξοδος στους εργαζομένους  μετά το πέρας του ωραρίου, ανακοινώνοντάς το μάλιστα λίγη ώρα πριν το σχόλασμα, επικαλούμενη εντολή Διοίκησης, εντολή που η διοίκηση διαψεύδει (η αποχώρηση, λέει, θα γινόταν μόνο με άδεια ανωτέρου....)!

Η χορήγηση δίωρης άδειας για σημαντικούς λόγους απαγορεύεται και αντιπροτείνεται η ΥΔ!!! Η αναστολή αδειών δε με εντολή διοίκησης χρησιμοποιείται, επίσης, ως εργαλείο ελέγχου και πίεσης των συναδέλφων, όπου αντί άδειας τους προτείνουν αναρρωτική ή υπεύθυνη δήλωση ( με τη Διοίκηση πάλι να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αναστολή αδειών…..)!!! Απαγόρευση συμμετοχής εργαζομένων σε τηλεδιάσκεψη με θέμα σχετικό με το αντικείμενο της εργασίας τους!!! Αυτά  και αλλά παράλογα, είναι τα απότοκα της κακοδιοίκησης.

Επισημαίνουμε, για μια  ακόμα  φορά, ότι τραμπουκισμοί και απειλές  οδηγούν στην ψυχολογική εξάντληση των συναδέλφων, που παλεύουν με  το παράλογο, χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, ούτε  στον  Οργανισμό, ούτε στους συναδέλφους, ούτε, προφανώς, και στην κοινωνία.  Η προσπάθεια χειραγώγησης και εκφοβισμού  δεν θα περάσει, αλλά ήδη αφήνει την εικόνα μπαχαλοποίησης των Υπηρεσιών και μιας αντίληψης στρατιωτικής λειτουργίας τους,  που  ως  αποτέλεσμα   έχει  την αναζήτηση άλλων λύσεων (κινητικότητα).

Καλούμε τους συναδέλφους-θύματα τέτοιων συμπεριφορών να μην υποκύπτουν και να τα καταγγέλλουν αμέσως στα όργανα εκπροσώπησής τους. 

Ο Οργανισμός και η αποτελεσματικότητα του, κύριοι διοικούντες, δεν εξαρτώνται από το μέγεθος της διαφήμισης, αλλά από την καλή συνεργασία, από τις σχέσεις εμπιστοσύνης, από τη λογική αναζήτηση διεκπεραίωσης εργασιών και γενικά από την ποιότητα των συνθηκών εργασίας.

Η αποσαφήνιση των καθηκόντων, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους και η καλή συνεργασία είναι το ζητούμενο.

Επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, πως η καλή συμπεριφορά από όλους προς όλους, ανεξαρτήτως ιεραρχίας, είναι αναγκαία. Οι απειλές όμως ιεραρχικά ανωτέρων προς υφισταμένους αποτελούν, εκτός των άλλων, παράνομες ενέργειες και παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Όλοι και Όλες στη Στάση Εργασίας 3-2-2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου