oaednews

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 6/4/2022

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     

                                                           Αρ. Πρωτ. 541 / 6-4-2022

Θέμα: Απεργία Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

        Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6/4/2022 διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με μισθούς και συντάξεις που θα διασφαλίζουν ζωή με αξιοπρέπεια, εργασία με δικαιώματα. Η κρίση χρέους, τα μνημόνια, η πανδημία, ο πόλεμος, έχουν συνέπειες μόνο για τους εργαζόμενους, μόνο για την κοινωνία. Οι απανταχού ολιγάρχες  συνεχίζουν να πλουτίζουν, συνεχίζουν να συσσωρεύουν πλούτο, τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Είναι φανερό πως οι τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και το ασταμάτητο ράλι ανόδου των τιμών, εξανεμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις πριν καταβληθούν.

Είναι φανερό πως ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνία ολόκληρη πρέπει να αντιδράσουν.


Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ ζούμε στην κοινωνία, ζούμε με την κοινωνία, είμαστε με την κοινωνία, είμαστε με τους ανέργους.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιχειρεί να ξεφορτωθεί ο ΟΑΕΔ τους ενοχλητικούς αριθμούς των ανέργων που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους δημιούργησαν.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αντί να λαμβάνει μέτρα υποστηρικτικά για τους ανέργους, τους ενοχοποιεί και τους τιμωρεί  με διαγραφή μέχρι 2 χρόνια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, αποκλείοντας τους από κάθε επίδομα, κάθε παροχή, κάθε ενημέρωση, θέτοντάς τους έτσι στο κοινωνικό περιθώριο και οδηγώντας τους στην απόλυτη φτώχεια.
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη κόβει επιδόματα από τους ανέργους.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δημιουργεί στο νέο ΔΣ της ΔΥΠΑ κυβερνητική πλειοψηφία για να μπορεί να αποφασίζει περικοπές και ποινές για τους ανέργους και παράλληλα αυξημένους μισθούς για τον Διοικητή και τους νέους υποδιοικητές, που μόνοι τους θα τους εισηγούνται.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό ούτε για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, το αφορολόγητο των ελέγχων που ο κ. Υπουργός θεωρεί δίκαιο αίτημα εδώ και 2 χρόνια, δεν το περιλαμβάνει, τα έξοδα κίνησης δεν τα περιλαμβάνει, ενώ δεν περιλαμβάνει διάταξη με την οποία να διασφαλίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΟΑΕΔ από 1/1/2023.

Το νομοσχέδιο μετονομάζει τον ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά τόσο για τη σκοπό της μετονομασίας όσο και για την απροσδιόριστη δημοσιονομική  δαπάνη που δημιουργεί. Σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση οικονομικών επιπτώσεων που θα προέλθει από το ν/σ  «Από τη μετονομασία προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση…το κόστος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί εκ των προτέρων»

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για άλλους τόσους, απεργούμε την Τετάρτη 6 Απριλίου και ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Για την Αθήνα συγκέντρωση Εργαζομένων ΟΑΕΔ στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Δραγατσανίου και Σταδίου).

Συμμετέχουμε σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη την επικράτεια.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος        ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.        Τηλιγάδας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου