oaednews

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στο λαό του Καζακστάν

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

                

 ΑρΠρωτ. 525 / 7-1-2022

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον  λαό  του Καζακστάν, που αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και την ακρίβεια. Οι λαοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους  και για την επιβίωσή τους δεν είναι τρομοκράτες. Η επιβίωση των λαών γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ενώ η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή αποτελούν τα βασικά όπλα των κυβερνήσεων, αντί της συμπόρευσης με τα δίκαια αιτήματα και της αναζήτησης άμεσων λύσεων προς όφελος των λαών τους

.

Στην Ελλάδα η ακρίβεια καλπάζει και  η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα (γύρω στο ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένοι άνεργοι) . Από το ένα εκατομμύριο ανέργους επίδομα ανεργίας λαμβάνει  περίπου το 1/10 των ανέργων!!!Οι λογαριασμοί ρεύματος υπερβαίνουν τη δυνατότητα πληρωμής για τη μεγάλη πλειοψηφία, ενώ ο COVID-19 επιδεινώνει την ακραία φτώχεια και την ανεργία!

Ζητούμε τώρα μετρά στήριξης  των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ζητούμε μείωση του φόρου κατανάλωσης και  αύξηση των μισθών. Η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, μιας ανθρώπινης ζωής, είναι υποχρέωσή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου