oaednews

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ομοσπονδία ΟΑΕΔ: Συμπεριφορές Διοικούντων

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                        


                                                                                                       Αρ.Πρωτ  585/11-10-2022 

                                                                                                       

                                                                                                        Προς: Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη

 

Θέμα:  « Συμπεριφορές διοικούντων»

 

Ο αλληλοσεβασμός μεταξύ όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ιεραρχικού επιπέδου, είναι απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για  τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού.


Το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων που συνδέονται με έντονη λεκτική βία και  με απρεπή  ηλεκτρονική επικοινωνία και συμπεριφορές που οδηγούν σε λιποθυμίες υφισταμένων, σε  παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας αυτών των συμπεριφορών, σε απογοητεύσεις, σε  έντονο άγχος και εσχάτως σε  κρίσεις πανικού και σωματοποίηση των  άσχημων συμπεριφορών και λεκτικών επιθέσεων.


Στα μέχρι τώρα επεισόδια έχει εμπλοκή ο κ. Διοικητής, οι συμπεριφορές του οποίου φαίνεται να απέχουν πολύ από την εικόνα των φωτογραφικών  στιγμιότυπων που δρομολογεί στα κοινωνικά δίκτυα. Κεκλεισμένων των θυρών ο κ. Διοικητής φωνάζει και απειλεί, αποφασίζει και διατάσσει. Η συμπεριφορά αυτή, του κ. Διοικητή, φαίνεται να βρίσκει έδαφος και στο υπόλοιπο σύστημα διοίκησης και να δημιουργεί «σχολή».


Έσχατο παράδειγμα αποτελεί η κ. Υποδιοικήτρια, η οποία ξεφεύγοντας από τα εσκεμμένα, φωνασκώντας και βρίζοντας στον διάδρομο, οδήγησε  συναδέλφισσα  σε κρίση πανικού, σε ιατρική παρέμβαση και σε νοσηλεία το Σαββατοκύριακο.


Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Είναι αυτονόητο ότι η Ομοσπονδία καταδικάζει τέτοιες λογικές και τέτοιες συμπεριφορές, κυρίως όμως επισημαίνει ότι όταν αυτές οι συμπεριφορές πηγάζουν από πρόσωπα που έχουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία και ως εκ τούτου συνδέονται και με εργασιακό εκφοβισμό, αποτελούν γεγονός επιλήψιμο, όχι μόνο στο πλαίσιο των συμπεριφορών αλλά και στο νομικό και πολιτικό επίπεδο.


Ζητούμε να εκφράσουν ένα δημόσιο συγγνώμη, όλοι αυτοί που έχουν εκδηλώσει αυτές τις συμπεριφορές. Ζητούμε να σταματήσουν  «χθες» αυτές οι συμπεριφορές.


Αν ο κ. Διοικητής, η κ. Υποδιοικήτρια και οι λοιποί παράγοντες δεν μπορούν να ελέγξουν τον εγωισμό και την αλαζονεία τους, αν δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν διοικούν, αλλά υπηρετούν προσωρινά το δημόσιο συμφέρον, αν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν διοικούν δούλους, τότε ας παραιτηθούν άμεσα.


Ζητούμε την παρέμβαση του κ. Υπουργού Εργασίας για  αυτά που συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ. Καμιά κάλυψη, καμιά ανοχή!


Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων να μη συγκαλύπτουν τέτοια φαινόμενα και να ρίχνουν νερό στο μύλο της αλαζονείας και του εργασιακού εκφοβισμού. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια και κατανόηση προς όλους.  


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνουν την Ομοσπονδία για τέτοιου είδους συμπεριφορές.  Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να σταματήσουν αυτές οι νοοτροπίες!


          Για το ΔΣ


ο Πρόεδρος               ο Γ.Γραμματέας


Μακράκης Γ.               Τηλιγάδας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου