oaednews

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Διαμαρτυρία του Συλλογου Κοινωνικών Λειτουργών για τον αποκλεισμό τους απο την προκήρυξη του ΟΑΕΔ

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Γ ́ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19, 

10432 ΑΘΗΝΑ

Τηλ/φαξ: 2108834818, 2108827017

Αθήνα 8/02/2022 Αρ.Πρωτ.: 24


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ


Προς: Διοικητή ΟΑΕΔ

Κο Σπ. Πρωτοψάλτη (gramat@oaed.gr)


Θέμα : «Αποκλεισμός Κοινωνικών Λειτουργών από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ 1/2022 για την πρόσληψη νέων Εργασιακών Συμβούλων»


Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε) που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας από το 2016 μετεξελίχθηκε σε πλήρως ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4387/2016).

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι στην με αριθμό 1/2022 προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη νέων Εργασιακών Συμβούλων αποκλείονται οι Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός στην προκήρυξη περιλαμβάνοτναι στα βασικά απαιτούμενα προσόντα για την πρόσληψη των νέων εργασιακών συμβούλων περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός πτυχίων όπως το Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, το πτυχίο Βιβλιοθοικονομίας, το πτυχίο Διεθνών Σπουδών, το πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας κα, όχι όμως το πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αποκλεισμός αυτός βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το ΠΔ 50/1989 που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των Κοινωνικών Λειτουργών και ορίζει ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός περιλαμβάνεται στους τομείς απασχόλησης των Κοινωνικών Λειτουργών.

Σύμφωνα με αυτό το θεσμικό πλαίσιο σε όλες τις προηγούμενες προκηρύξεις για την πρόσληψη Εργασιακών Συμβούλων περιλαμβάνονταν και η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πρόσληψη ως εργασιακών συμβούλων πτυχιούχων ειδικοτήτων με αντικείμενο μη συναφές με τα καθήκοντα των εργασιακών συμβούλων και ο αποκλεισμός πτυχιούχων με αντικείμενο συναφές θα έχει σαν συνέπεια την

ανεπαρκή υποστήριξη των ανέργων της χώρας που προσδοκούν από τον ΟΑΕΔ ουσιαστική βοήθεια.

Με δεδομένα τα παραπάνω, παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση της παραπάνω αναφερόμενης προκήρυξης και τη συμπλήρωση με την πρόβλεψη πρόσληψης ΠΕ/ ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου