oaednews

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γ.Ν. Κύμης: Η Διοίκηση ανακοινώνει απολύσεις στη Καθαριότητα και «προτείνει» Εργολάβο με 270€ μηνιαίως μισθό. Έτσι γίνονται οι δουλειές…

 Όπως φαίνεται, οι Διοικήσεις στα Νοσοκομεία προχωρούν στην επαναφορά των Εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως προέβλεπε και το Πρόγραμμα της Ν.Δ. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, ότι «έχει ζητηθεί ολιγόμηνη παράταση και περιμένω απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία..» μάλλον δεν αγγίζουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί διαγωνισμοί. Οι  Προτάσεις  για ετήσια παράταση έως 31/12/2022, η επαναφορά του Θεσμικού Πλαισίου για την διεξαγωγή Προκηρύξεων για Ατομικές Συμβάσεις ( που έχει λήξει 31/12/2019) αλλά και η δυνατότητα Προσλήψεων Επικουρικού Προσωπικού για τις υπηρεσίες, όπως φαίνεται δεν θα γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο, το οποίο ήδη δρομολογεί την Θεσμική εκτροπή της επαναφοράς των «καλών Εργολάβων». Τυχόν ολιγόμηνη παράταση, εάν τελικά υπάρξει, θα έχει σαν μόνο  στόχο  την διαγωνιστική ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους Εργολάβους.

Κάποιοι Διοικητές μάλιστα έχουν περάσει το όλο θέμα σε άλλη διάσταση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το «παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο» όπως λέει και ο Λαός μας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν στο Γ.Ν Κύμης.

Εκεί η Διοικήτρια κάλεσε τους εργαζόμενους με Ατομικές Συμβάσεις στη Καθαριότητα, παρουσία μελών του Σωματείου και σύμφωνα με πληροφορίες τους ανακοίνωσε ότι: « Οι συμβάσεις σας που λήγουν τέλος του χρόνου δεν θα ανανεωθούν. Θα έρθει Εργολάβος και εάν θέλετε να μεσολαβήσω να σας κρατήσει με 270€ μισθό!!»  Εκεί υπήρξε και μια αντιπρόταση για άλλον εργολάβο «που είναι και αυτός καλό παιδί…» και το θέμα έληξε εκεί, χωρίς περαιτέρω συζητήσεις.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, η Διοίκηση με τις «ευλογίες» της ΥΠΕ και του Υπουργείου έχει ήδη πάρει την απόφαση και έχει δρομολογήσει την επαναφορά του Εργολάβου. Η δε πρόταση,  για το ύψος του μισθού, απλώς επιβεβαιώνει ότι επανέρχεται το καθεστώς «γαλέρας» που ζούσαν οι εργαζόμενοι με τις Εργολαβίες, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα και ασφάλεια, με τρομοκρατία, απειλές και αυταρχισμό. 

Απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, για την επαναφορά των Εργολάβων στην Υγεία, που η ΠΟΕΔΗΝ, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει θεωρώντας τη «αιτία πολέμου» οφείλουν να ληφθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, διεκδικώντας τη Παράταση των Συμβάσεων στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες και τη Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ όσων εργάζονται σε αυτές.

Τέλος, οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπερασπιζόμενος την εμβληματική Πολιτική του Παρέμβαση, δηλαδή το διώξιμο των Εργολάβων, τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους και την εξοικονόμηση 70.000.000€ ετησίως προς όφελος του Δημοσίου, να πάρει ΑΜΕΣΑ νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες διεκδικώντας τώρα τη Παράταση έως 31/12/2022 και τη Μονιμοποίηση τους σαν ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση. 

Καλούμε το Σωματείο και τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια Διοίκησης και Κυβέρνησης, διεκδικώντας τη Παράταση και τη Μονιμοποίηση των συναδέλφων στη καθαριότητα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψευστούμε…

πηγή: re-union.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου