oaednews

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Παραπλανητικά Δελτία Τύπου της Διοίκησης για διαφημιστικούς λόγους’

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 27 / 04 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 14

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες


Θέμα: ‘ Παραπλανητικά Δελτία Τύπου της Διοίκησης για διαφημιστικούς λόγους’’

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες μας δέχονται διαμαρτυρίες από άνεργους συμπολίτες μας οι οποίοι διαβάζοντας το από 15.12.2020 Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ αιτήθηκαν την ένταξή τους “στο Βελτιωμένο Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες”. Ορθώς όμως απορρίπτονται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης διότι σαφώς και δεν υπάρχει ακόμη κανένα βελτιωμένο πρόγραμμα, (δεν υπάρχει ΦΕΚ)

Εμείς το γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Τύπου της Διοίκησης βιάζεται να διαφημίσει δράσεις που δεν υπάρχουν για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Το Γραφείο Τύπου όμως της Διοίκησης δεν ενδιαφέρεται εάν προκαλείται ανούσιο διοικητικό βάρος στα ΚΠΑ και σύγχυση στους ωφελούμενους; Το κοινό αντιλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ένα μόνο πράγμα: ότι παραπλανείται.

Δεν είναι αυτός όμως ο ρόλος του ΟΑΕΔ.

Καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει το από 15.12.2020 Δελτίο Τύπου και με νέο Δελτίο Τύπου να ζητήσει συγνώμη από τους παραπλανηθέντες ανέργους συμπολίτες μας αναφέροντας ρητά ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει με την έκδοση νέου ΦΕΚ.

Ρόλος του ΟΑΕΔ είναι η προώθηση των δράσεών του σε ανέργους και επιχειρήσεις και όχι η διαφήμιση και το ‘’ευκαιριακό promotion’’




Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου