oaednews

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το Σάββατο μπορείς;;;

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal.oaed@gmail.com

 Αρ. Πρωτ. 457 / 11-1-2021 

Είναι  Κυριακή απόγευμα και, ας πούμε, έχεις δικαίωμα να στείλεις τον αριθμό 6 στο 13033 και να πας για περπάτημα. Να πάρεις ανάσες, να πάρεις φως, να μιλήσεις με την οικογένειά σου ή με έναν φίλο σου, να χαλαρώσεις, να ζήσεις για λίγο τη δική σου ανεμελιά. Κι όμως, το κινητό σου τηλέφωνο χτυπά συνεχώς, απαντάς και  σου μεταβιβάζονται οι εντολές του Διοικητή. Απόψε! Ναι, απόψε. Αν δεν μπορείς από το σπίτι, να πας στο γραφείο, αλλά απόψε!  

Αυτό συνέβη χθες, Κυριακή βράδυ, σε πολλούς συναδέλφους προϊσταμένους! Τέτοιες εντολές πήραν και δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση καλεί τους εργαζομένους να καλύψουν τις δικές της αστοχίες, τα δικά της fake news τη δική της ψηφιακή μπαχαλοποίηση του Οργανισμού. Στα άλλα παράλογα, αιτήσεις ανεργίας έχουν χρεωθεί σε υπηρεσίες με 2 άτομα προσωπικό, με έναν υπάλληλο ασφάλισης, σε υπηρεσίες που έχουν να επεξεργαστούν αιτήσεις αρμοδιότητά τους ίδιας ημερομηνίας με τις φιλοξενούμενες κλπ, ενώ επισήμως ζητείται εργασία ΣΚ αφού  Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι δόθηκε εντολή σε ΚΠΑ για διεκπεραίωση ΕΤΑ, άλλης υπηρεσίας, μέχρι τη Δευτέρα!!!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πίεση έχει ενταθεί πάρα πολύ προς εργαζομένους, με εντολές οι οποίες συνοδεύονται από απειλές (θα πέσουν κεφάλια) κλπ.

Επισημαίνουμε στον κ. Διοικητή  ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει ψηφιοποιηθεί παρά μόνο στα Δελτία Τύπου. Επισημαίνουμε στον κ. Διοικητή ότι τις δικές του ευθύνες για καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων δεν θα τις χρεωθούν οι εργαζόμενοι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του και την αποτυπώνει στα Δελτία Τύπου που ο ίδιος εκδίδει, όπως το ΔΤ 27/10 που μας ενημερώνει ότι υποβλήθηκαν 240 χιλιάδες αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα. Μας ενημερώνει μάλιστα, ενημερώνοντας και την ελληνική κοινωνία, ότι έχουμε αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με πέρυσι κατά 69%. Μπράβο κ. Διοικητά! Τα καταφέρατε! Καταφέρατε να αυξήσετε της αιτήσεις και τις προσδοκίες των αιτούντων, αλλά όχι τους δικαιούχους! Καταφέρατε να αυξήσετε τη δουλειά στα ΚΠΑ κατά 69%, αλλά όχι τους δικαιούχους. 

Έχει, επιπλέον, παρατηρηθεί το φαινόμενο, Περιφερειακοί να παροτρύνουν Υπαλλήλους των ΚΠΑ2 να προβαίνουν σε πλασματικές (χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και αποδοχή της θέσης από τον άνεργο) υποδείξεις στα προγράμματα ΝΘΕ… Στα άλλα παράλογα, αιτήσεις ανεργίας έχουν χρεωθεί σε υπηρεσίες με 2 άτομα προσωπικό, με έναν υπάλληλο ασφάλισης 

Τα υπερφλύαρα ΔΤ αποτελούν καθημερινότητα για τα ΚΠΑ και την κοινωνία που ψάχνει απεγνωσμένα κάπου να στηριχθεί. 

 

Ζητούμε από τους εργαζόμενους, για άλλη μια φορά, να εργάζονται τίμια και ευσυνειδήτως, αλλά όχι υπακούοντας παράλογες εντολές και όχι ανταποκρινόμενοι σε παράλογες απαιτήσεις και προθεσμίες. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου