oaednews

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει 62 εργαζόμενους που δικάζονται γιατί διαδήλωσαν στις 6/12

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη 62 εργαζομένων και νεολαίων που καλούνται να δικαστούν στις 29/11/2021, στα δικαστήρια της Ευελπίδων επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κατηγορία που βαραίνει όλες και όλους είναι για διασπορά μεταδοτικής νόσου, ενώ, σε πολλούς φόρτωσαν επιπρόσθετα και την κατηγορία της απείθειας, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α.

Οι προληπτικές αυτές συλλήψεις όπως παραδέχεται και το κατηγορητήριο, που πολλών ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία, πριν καν κατέβουν στο δρόμο, ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020. Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.ά.) και δεκάδες διώξεις. Ήταν συνέχεια της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ.

Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος. Μια επίθεση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι δικαζόμενοι εργαζόμενοι, -ες και νεολαίοι και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου