oaednews

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Στήριξη στον Πρόεδρο, στα στελέχη της ΕΔΟΘ και στις εργαζόμενες που διώκονται, στη Θεσσαλονίκη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  με ομόφωνη απόφασή της στηρίζει τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ο.Θ,  Γιακουμή Ανδρέα, το μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Κουρμούλη Γιάννη και τις δύο εργαζόμενες της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, Βούβαρη Γεωργία και Κατερλή Ελένη, τους οποίους καλεί ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ως «κατηγορούμενους» να δικαστούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΟΘ, μετά από καταγγελία  των δύο εργαζομένων στην Ανώτερη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης για σωρεία αυθαιρεσιών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ, αποφάσισε και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο, Γιακουμή Ανδρέα, να  μεταβεί  στην Ανώτερη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης  να συναντήσει και να συζητήσει με τις δύο εργαζόμενες καθώς και τον υπεύθυνο της Σχολής. Στις 28 Νοεμβρίου 2018 ο Πρόεδρος της ΕΔΟΘ  μαζί με το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κουρμούλη Γιάννη συνάντησαν τις δύο εργαζόμενες στον εργασιακό τους χώρο, στην Ανώτερη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, κι αφού συζήτησαν σχετικά με την καταγγελία θέλησαν να συζητήσουν και να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο της Σχολής, Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιο. Ο υπεύθυνος της Σχολής απουσίαζε και τον Πρόεδρο μαζί με το μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις δύο εργαζόμενες δέχθηκε στο γραφείο του Προέδρου, ο αυτοαποκαλούμενος ως εκπρόσωπός του κ. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης. Αρχικά ήταν δεκτικός προς συζήτηση, αλλά απαίτησε να μην παρευρίσκονται οι δύο εργαζόμενες κάτι που φυσικά οι εκπρόσωποί μας δεν δέχθηκαν και απαίτησαν η όποια συζήτηση θα πρέπει να γίνει παρουσία των δύο εργαζομένων. Εκνευρισμένος από την παρουσία των δύο εργαζομένων φωνασκούσε και απαιτούσε να εγκαταλείψουμε το χώρο καλώντας συγχρόνως την αστυνομία. Στη συνέχεια αφού περίμεναν οι εκπρόσωποι μας, με τις εργαζόμενες, εκτός του γραφείου για μία ώρα, περιμένοντας την αστυνομία, η οποία σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεν ήρθε, αποχώρησαν.

 Ο κ. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον του Προέδρου της ΕΔΟΘ του μέλους του Γ.Σ. και των δύο εργαζομένων για διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης. Οι διώξεις και οι αυθαιρεσίες εναντίον των δύο εργαζομένων συνεχίστηκαν και εντάθηκαν το επόμενο χρονικό διάστημα  καταθέτοντας συνεχώς μηνύσεις εναντίον τους. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συμπαραστάθηκε έμπρακτα με νομική κάλυψη στις δύο εργαζόμενες.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, αποφάσισε να στηρίξει με κάθε τρόπο τους διωκόμενους συναδέλφους (νομικά, συνδικαλιστικά) και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί στο δικαστήριο το δίκαιο των εργαζομένων απέναντι σε κάθε εργασιακή αυθαιρεσία.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου