oaednews

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ συνεχίζεται

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal @oaed.gr

                   

 Αρ. Πρωτ. 502 / 2-9-2021 

Θέμα: «Η αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ συνεχίζεται».

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αποδυναμώνει τον ΟΑΕΔ, συνεχίζει να αποδυναμώνει τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς της κοινωνίας. Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2020 κι ίσχυε για ένα έτος (έως 31/12/2021) και για τις μεσο-μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον ΟΑΕΔ, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας μάλιστα, ελλείψει επιχειρημάτων για τις επιπτώσεις από τη μείωση των εισφορών, μας ανέφερε ότι είχε παραγγελθεί σχετική μελέτη.

Λένε ψέματα. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο ΟΑΕΔ ούτε κανένας υποστηρικτικός θεσμός που λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας. Τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, αυτών που επωφελούνται από τη μείωση των εισφορών.

Θέλουν τον ΟΑΕΔ ως εργαλείο δρομολόγησης κονδυλίων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι μηχανισμό στήριξης των ανέργων. Θέλουν τον ΟΑΕΔ μηχανισμό εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων. Γιααυτό και δρομολογούν την τοποθέτηση τριών υποδιοικητών στον ΟΑΕΔ… Να πάρουν όλοι μια θέση. 

Τη στιγμή που μειώνουν τους πόρους του ΟΑΕΔ επικίνδυνα και χωρίς σχέδιο, τη στιγμή που προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι το ένα εκατομμύριο άνεργοι, τη στιγμή  που ο ΟΑΕΔ έχει Διοικητή,  έχει δύο Αντιπροέδρους, έχει Διοικητικό Συμβούλιο, δική τους προτεραιότητα είναι η τοποθέτηση Υποδιοικητών. Ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να διοικηθεί καλά και χρειάζεται και τρεις Υποδιοικητές;

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο Οργανογράμματος δεν έχει ακόμα περάσει από ΔΣ, μετά από 2 χρόνια διοίκησης, διαβούλευσης και παλινωδιών. Τη Διοίκηση δεν την ενδιαφέρει η θεσμική θωράκιση του ΟΑΕΔ, αλλά η τοποθέτηση σε θέσεις Διοίκησης των "ημετέρων".

Να φάνε όλοι. Ξεκάθαρα πράγματα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να αποσύρει την τροπολογία παράτασης στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Καλούμε Διοίκηση και Κυβέρνηση να σταματήσουν τις επικοινωνιακές φιέστες και τον αυτοθαυμασμό. Οι άνεργοι χρειάζονται βοήθεια και όχι διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου