oaednews

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας για την Απεργία στις 10 Ιούνη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με το ευφάνταστο τίτλο ‘’για την προστασία της εργασίας’’ η κυβέρνηση επιχειρεί την απορύθμιση της εργασίας,

Στο όνομα της οικονομίας της αγοράς με το προς κατάθεση νομοσχέδιο η κυβέρνηση στην κυριολεξία καταπατά το θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε πολίτη σαυτή τη χώρα, το δικαίωμα στην εργασία.

Σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη με αφορμή την επερχόμενη κρίση, προστατεύει την εργασία, στην Ελλάδα επικυρώνεται με νομοσχέδιο η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα και του χώρου δουλειάς σε ένα κάτεργο.

Σαν να μην πέρασε μια ημέρα από το 2012, η κυβέρνηση αυξάνει τις ώρες εργασίας καταργώντας το οχτάωρο και αυξάνοντας τις υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες. Απορυθμίζει την αγορά εργασίας μειώνοντας έμμεσα μισθούς, ελαστικοποιεί περαιτέρω την αγορά, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να μην μπορεί να προγραμματίσει ούτε καν την προσωπική του ζωή.

Για να μην μπορούν αυτές οι ρυθμίσεις να αμφισβητηθούν από κανένα προχωρά στην υποβάθμιση και ουσιαστικά στην κατάργηση του ΣΕΠΕ (το ΣΕΠΕ αποτελεί μια εργατική κατάκτηση για τον έλεγχο της εργοδοσίας) για να μην μπορεί να κάνει ελέγχους υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο σε ανεξάρτητη αρχή.

Εμφανίζοντας ένα ακραία συντηρητικό προσωπείο ουσιαστικά καταργεί την απεργία και την συλλογική διεκδίκηση. Ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και προστασία καταργώντας έναν από τους πιο φιλελεύθερους και δημοκρατικούς νόμους στην Ευρώπη τον Ν.1264/82.

Σε μια κοινωνία με σταθερά υψηλότατα επίπεδα ανεργίας για τουλάχιστον μια δεκαετία, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει τα αποτελέσματα της τελευταίας κρίσης, η κυβέρνηση κρατά σκόπιμα τον ΟΑΕΔ αποδυναμωμένο αδύναμο και ανέτοιμο χωρίς να έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο ΟΑΕΔ μένει σιγά σιγά μόνος του συνεχίζοντας να πουλάει για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους φύκια για μεταξωτές κορδέλες με συνεργασίες τύπου amazon, sisco και άλλα τινά……

Το επόμενο βήμα του Υπουργείου Εργασίας συνάδελφοι είναι γνωστό και θα είναι νομοσχέδιο με κάποιο ευφάνταστο προφανώς ξανά τίτλο όπως (ας είμαστε προφήτες) ‘’για την ενίσχυση του ΟΑΕΔ’’ με τον οποίο θα αλλάζει εντελώς τους λειτουργικούς στόχους του ΟΑΕΔ προς το συμφέρον κάποιον λίγων, όχι όμως της πλειοψηφίας των εργαζομένων και των ανέργων.


Γιαυτό λοιπόν, όλοι στην απεργία της 10 Ιουνίου για την κοινωνία για την αξιοπρέπεια μας, για να μην έρθει και η σειρά μας.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου