oaednews

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΕΦΚΑ: Έδιωξαν τους νέους πτυχιούχους και καλούν τώρα συνταξιούχους και ιδιώτες για την έκδοση αποφάσεων

 "Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει την πρόσκληση απασχόλησης με καθεστώς σύμβασης έργου συνολικά εκατό (100) συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου" 

Πριν λίγο καιρό απομακρύνθηκαν από το δημόσιο τομέα και από τον ΕΦΚΑ και από τον ΟΑΕΔ εργαζόμενοι με το πρόγραμμα των νέων πτυχιούχων. Ένα ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό πρόγραμμα 5500 χιλιάδων νέων, που  έδινε ελπίδες στους νέους  σε μια δύσκολη περίοδο. Ένα πρόγραμμα που κράτησε τους νέους στην χώρα,  αλλά και που βοήθησε κατά κοινή ομολογία τις αποδεκατισμένες δημόσιες υπηρεσίες. 

Στον ΕΦΚΑ συγκεκριμένα υπηρετούσαν 700 νέοι πτυχιούχοι οι οποίοι απολύθηκαν. Ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, το ίδιο και ο ΟΑΕΔ.

 Τώρα ο ΕΦΚΑ βάζει λογιστές, δικηγόρους και συνταξιούχους να εκδώσουν αποφάσεις  συνταξιοδότησης με τεράστιο κόστος προφανώς αλλά και με 700 άνεργους πτυχιούχους.

Θα λογοδοτήσει κανείς σ αυτούς τους νέους ανθρώπους που έμειναν άνεργοι? Θα λογοδοτήσει κανείς στους υποψήφιους συνταξιούχους που καθυστερούν οι αποφάσεις τους? Θα λογοδοτήσει κανείς  για την άναρχη κατάσταση που σίγουρα θα επικρατήσει στον ΕΦΚΑ? Θα μιλήσει κανείς για το δημόσιο συμφέρον? Όλα είναι επιλογές επιλογές τελικά. 

Γιώργος Μακράκης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου