oaednews

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Λάρισα καλούν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

 Αντιδρούν στην υποβάθμιση του πτυχίου τους

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 1η Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου προχωρούν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και αφορά τις σπουδές και το πτυχίο τους.


Όπως υποστηρίζουν:
“Όλοι εμείς οι σπουδαστές στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ δικαιολογημένα αγανακτούμε και αγωνιζόμαστε, αφού ουσιαστικά ο νέος νόμος υποβαθμίζει το πτυχίο και τις σχολές μας. Προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στις σπουδές μας, καθώς για να λάβουμε πλέον το πτυχίο μας λένε, ότι αντί για επιπέδου 4 να πάρουμε πτυχίο επιπέδου 3 και ταυτόχρονα να είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε και εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.

Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, που νομοθέτησε η κυβέρνηση για εμάς τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ λένε ότι θα εφαρμοστούν από φέτος αλλάζοντας στα μισά της χρονιάς το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς. Παράλληλα εδώ και πολλούς μήνες είναι σε αναστολή η πρακτική μας άσκηση χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ξανά ξεκινήσει και σε πολλούς από εμάς να μας χρωστάνε τα χρήματα που βάζει ο ΟΑΕΔ. Επιπλέον για όσους δεν πρόλαβαν να βρουν επιχείρηση για την μαθητεία δεν εξασφαλίζεται κανένα εισόδημα”.

Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ζητούν:

Να μην ισχύσει ο νέος νόμος υποβάθμισης του πτυχίου για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Να πάρουν μέτρα για να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια, να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια.

Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

Να πληρωνόμαστε όλοι οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ κάθε μήνα.

Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

Είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Ο κοινός αγώνας μαθητών – σπουδαστών – φοιτητών – εκπαιδευτικών – γονιών – εργαζομένων θα καταργήσει αυτούς τους νόμους στην πράξη.

.thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου