oaednews

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΠΟΠΟΚΠ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                             

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                             

Πανεπιστημίου  67  105 64 Αθήνα                                                         

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316 - 2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: 
omosp.ypal@oaed.gr;

 

Αθήνα 24-3-2021

Αρ.Πρωτ: 3868

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΠΟΚΠ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων με σύμβαση στον ΟΠΕΚΑ μέσω του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» για την κατεπείγουσα παράταση των συμβάσεών τους (με λήξη από τα τέλη Απριλίου 2021), αλλά και του συνόλου των εργαζομένων τού εν λόγω Προγράμματος, των οποίων η επιλογή έγινε με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια (μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, άνω των 50 ετών κ.ά.).

 

Οι συνάδελφοι, έπειτα από 8 μήνες εργασίας στο εν λόγω Πρόγραμμα και συνεχίζοντας να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στον βαθιά υποστελεχωμένο ΟΠΕΚΑ, πρόκειται να μείνουν άνεργοι, χωρίς καμία προοπτική άμεσης επαναπρόσληψης, όπως και οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών, την ίδια ώρα που η ανεργία -εν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που την επιτάχυνε- έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

 

Δεν είναι τυχαία η μη έκδοση «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» για το 2021 ούτε άλλωστε το σοβαρό ενδεχόμενο πολλές αρμοδιότητες δομών του Δημοσίου που ενισχύονταν από τα Προγράμματα αυτά να εκχωρηθούν σε ιδιώτες. Συνιστούν αποτέλεσμα της μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ -που νομοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης- και της επακόλουθης μείωσης των πόρων του Οργανισμού με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Οι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό, με ελάχιστα δικαιώματα. Ταυτόχρονα, κυβερνήσεις, διοικήσεις οργανισμών και δημοτικές αρχές ποδοπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκμεταλλεύονται την ανάγκη για μεροκάματο και ψηφοθηρούν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

 

Γι’ αυτό είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν με πείσμα τη δική τους απάντηση, δυναμώνοντας τον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, γενικεύουν την περιπλάνηση και αβεβαιότητα με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

-                      Καμία απόλυση συμβασιούχου συναδέλφου - μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

 

-                      Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Ζήτημα ανυποχώρητου αγώνα το δικαίωμα στην εργασία

 

 

Για το ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

 

Για το ΔΣ της Ομοσπ. Υπαλλ. ΟΑΕΔ

 

   Ο Πρόεδρος          Η  Γ.Γραμματέας

 

 Α.Κουρούκλης            Γ.Κίτσου

   Ο Πρόεδρος             Ο  Γ.Γραμματέας

 

    Γ.Μακράκης             Κ.Τηλιγάδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου