oaednews

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Μήνυμα της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας προς όλα τα μέλη μας και τους συναδέλφους της Περιφέρειας μας

 

Συναδέλφισσες/οι

 

            Αποχαιρετούμε μια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά κατά την οποία αρκετές υπηρεσίες μας εξαιτίας της νόσου Covid 19 για μέρες ανέστειλαν την λειτουργία τους, συνάδελφοι μας χρειάστηκε να νοσηλευτούν, κάποιοι να χάσουν δικούς τους ανθρώπους. Μια χρονιά στην οποία δυστυχώς μετράμε  απουσίες.
            Το 2020 εν μέσω πανδημίας απαγόρευσης συναθροίσεων, γενικών συνελεύσεων, διοικητικών συμβουλίων η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει δομικά τον Οργανισμό μέσω του προϋπολογισμού του, να νομοθετήσει την κατάργηση των εισφορών κατά 3,9% υπέρ του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών του. Να νομοθετήσει υπέρ της συρρίκνωσης μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Ήταν μια χρονιά που με αφορμή την πανδημία άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών μας.

            Οι περισσότερες λειτουργίες μας προς το κοινό ψηφιοποιηθήκαν στο πόδι, χωρίς προετοιμασία και οργάνωση. Το αποτέλεσμα ήταν να επιφορτιστούμε απότομα έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας, χωρίς αρχή και τέλος, ένα χωρίς λόγο γραφειοκρατικό όγκο διεκπεραίωσης υποθέσεων, ραντεβού, emails, άπειρο αριθμό αιτήσεων χωρίς κόφτες χωρίς φίλτρα.
            Μέσα σαυτή τη χρονιά αντιμετωπίσαμε προκλητικές αποφάσεις της διοίκησης, μετακινήσεων τοποθετήσεων  καθαιρέσεων  που επιβάρυναν το είδη δύσκολο κλίμα, αποσυντονίζοντας υπηρεσίες μας επιβαρύνοντας την λειτουργία τους.

            Πήραμε και θα παίρνουμε θέση, για όλα τα ζητήματα. Αναδεικνύουμε την κακοδιοίκηση, αγωνιζόμαστε με γνωμονα τις αρχές μας και το συμφέρον των εργαζομένων.

            Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τον ΟΑΕΔ που  είναι και θα πρέπει να είναι ο στρατηγικός εταίρος της κοινωνίας.

            Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τα ΚΠΑ τον ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας του ΟΑΕΔ.

            Ο ΟΑΕΔ δεν είναι κανενός, δεν είναι μαγαζάκι και τσιφλίκι συνδικαλιστικών παρατάξεων που μοιράζουν θέσεις, αξιώματα, είναι της κοινωνίας και μόνο. Δεν θα επιτρέψουμε κανόνες ζούγκλας δεν θα σταματήσουμε να αντιδρούμε. Δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι νεώτερες ενέργειες της Διοίκησης και θα αντιδράσουμε  σε οποιαδήποτε μελλοντική αυθαίρετη απόφαση της.

            Πιστεύουμε σε ορθούς και όμοιους για όλους τους υπαλλήλους κανόνες λειτουργίας στο Δημόσιο.

            Απαιτούμε επιτέλους αξιοκρατία αλλά και διαφάνεια στις αποφάσεις της Διοίκησης.

            Επιθυμούμε δικαιοσύνη και ουσιαστική επιβράβευση των υπαλλήλων.
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

            Οποιαδήποτε ενέργεια αντίκειται σαυτές τις βασικές αρχές, μας βρίσκει και θα μας βρει απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι σε όλους εσάς, αυτό είναι το καθήκον  των συνδικάτων.

            Ελπίζουμε η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά γεμάτη από υγεία που τόσο μας έλειψε, μια χρονιά αλληλέγγυα μια χρονιά που τελικά θα επιβληθεί μετά από την πίεση των εργαζόμενων η πολυπόθητη αξιοκρατία η δικαιοσύνη και η εφαρμογή επιτέλους κανόνων λειτουργίας στις αποφάσεις της διοίκησης.

 

           

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέα

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου