- Έξω από το Υπ. Υγείας, έγινε εφαρμογή του χουντικού νόμου για τις διαδηλώσεις. Η ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησε να κλείσει τον δρόμο και δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία.
Τη γνωστή και προσφιλή πρακτική της καταστολής επεφύλαξε (και) σήμερα η κυβέρνηση και στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που συνεχίζουν να δίνουν μία σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς υποδομές και μέσα, και που σήμερα διαμαρτύρονται για την νομιμοποίησή τους.
Νοσοκομειακοί γιατροί και υγειονομικό προσωπικό απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας, που τους έκλεισαν τον δρόμο, ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφεται ένταση.
Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι αντί να βρουν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να τους επικοινωνήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, βρήκαν απέναντί τους κλοιό των ΜΑΤ.
Γιατί έτσι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Πρώτα χειροκροτάμε και μετά, ξεχνώντας τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους, βάζουμε τα ΜΑΤ να πνίξει τη διαμαρτυρία τους.
Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:
«300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.
Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.
Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.
Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».
Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου