oaednews

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ασφυξία στο ΕΣΥ, γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ Αττικής

 Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στα όρια της ασφυξίας με τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο . Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τις 107 κλίνες εντατικής θεραπείας για COVID στην Αττική οι 62 είναι ήδη κατηλειμμένες ι αυτό μετά την αύξηση κλινών που έχει ξεκινήσει. Προβληματίζουν οι εικόνες εξώ από την εφημερία του Ευαγγελισμού σήμερα 22/9. Οι αντοχές γιατρών και πολιτων δοκιμάζονται. Ασθενείς ακόμα και με 40 πυρετό περίμεναν σήμερα να έξω από το νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να γίνει διαχωρισμός που πρέπει. «Δεν μπορούμε να πάμε στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό» τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας. Ποιο το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκονται τα νοσοκομεία, με εκατοντάδες ύποπτα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία, δεκάδες που μπαίνουν για νοσηλεία καθημερινά και με τα κρεβάτια εντατικής να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας από τα 107 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για κορονοϊό στην Αττική τα 62 είναι κατειλημμένα. Το πρωί άλλες 14 κλίνες ΜΕΘ διατέθηκαν για covid περιστατικά. Στον Ευαγγελισμό 24 άτομα νοσηλεύονται στην εντατική και νέα κρεβάτια προστίθενται καθημερινά.

Στο Σωτηρία 27 άτομα δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική. Στον Ευαγγελισμό σε κάθε εφημερία άτομα με ύποπτα συμπτώματα συνωστίζονται για μια θέση στα εξωτερικά ιατρεία μαζί με άλλους ασθενείς. Ο κ. Γιάννης περίμενε επί 1,5 ώρα στην ουρά έξω από το νοσοκομεία με πυρετό, ανάμεσα σε ανυποψίαστους ασθενείς.

Παρά ο γεγονός ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ασθενών, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι μεγάλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega. 

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό ζητούν να γίνουν προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Την ίδια στιγμή οι υγειονομικοί στο κρατικό της Νίκαιας, με ανακοίνωση τους έκαναν γνωστό ότι στο εξής δεν θα δέχονται ασθενείς με κορονοϊό, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και ο κίνδυνος διασποράς μέσα στο νοσοκομείο, ορατός.

«Ζορίζει» το ΕΣΥ ο κορoνοϊός

Ο κορονοϊός σφυροκοπά πλεόν και τους υγειονομικούς με τον αριθμό των κρουσμάτων να εκτοξευεται . Στις 5 Αυγούστου είχαν επιβεβαιωθεί 13 περιστατικά μολύνσεων. Μέσα σε δέκα ημέρες, ο αριθμός τους εκτοξέυεται στα 50. Πέντε ημέρες αργότερα τα κρούσματα στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων ανεβαίνουν στα 75, με τους 50 να είναι ασυμπτωματικοί. Στις 29 Αυγούστου οι υγειονομικοί υπάλληλοι μετρούν 99 περιστατικά μολύνσεων.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφαλώνει» στα 150. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο στους τρεις δεν έχουν συμπτώματα. Τις επόμενες δέκα ημέρες, άλλοι 50 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία βγαίνουν θετικοί στο τεστ, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στους 200 μέσα σε 8 εβδομάδες.

Νέες κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό - Εξαντλήθηκαν τα rapid test

Σε εφημερία είναι το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ήδη από τις πρώτες ώρες εξαντλήθηκαν τα 50 rapid test από αυτά 3 βρέθηκαν θετικά, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος είναι με ύποπτα συμπτώματα στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, δεκάδες είναι τα μοριακά τεστ που έγιναν και αναμένουμε τα αποτελέσματα αύριο (23/9). 63 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ covid και 24 σε μονάδες εντατικής θεραπείας αναγκάζοντας την κλινική να επιτάξει νέες κλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου