oaednews

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Χρονίζοντα προβλήματα Υπηρεσιών


Αγαπητοί συνάδερφοι, το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ συνεδρίασε σε σώμα την  5/8/2020  και αποφάσισε να θέσει στην Διοίκηση τα εξής θέματα:
1) το θέμα των κακών συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες των οποίων τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν λόγω βλάβης ή κακής συντήρησης και δεν προβλέπεται δυστυχώς , λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, να λειτουργήσουν παρά μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ζητάμε από την Διοίκηση να μεριμνήσει ώστε οι υπάλληλοι στους χώρους των οποίων δεν λειτουργεί κλιματισμός να αποχωρούν στις ζεστές μέρες νωρίτερα από την Υπηρεσία τους. Επίσης ζητάμε να ολοκληρωθεί άμεσα η τοποθέτηση plexiglass, όπου είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι είναι σημαντικό για  την προστασία της υγείας των συναδέλφων.

2)Τον άσκοπο φόρτο εργασίας που έχουν επωμισθεί οι συνάδερφοι από το γεγονός ότι στις ηλεκτρονικές αιτήσεις για διάφορα προγράμματα και επιδόματα που δέχεται ο Οργανισμός δεν έχουν μπει δικλείδες ασφαλείας (κόφτες) ώστε να περιορίζεται ο όγκος των αιτήσεων στους απολύτως δικαιούχους και όχι σε οποιονδήποτε ώστε να προκαλείται γραφειοκρατικός όγκος χωρίς ουσία
3)Τον σωστό προγραμματισμό των δράσεων του Οργανισμού ώστε να μην προκύπτουν θέματα με οδηγίες, τελεσίγραφα και εξοντωτικές προθεσμίες για άμεση διεκπεραίωση(εντός της ημέρας) στη καρδιά του καλοκαιριού όταν αρκετοί υπάλληλοι απουσιάζουν λόγω της κανονικής τους άδειας και οι υπόλοιποι είναι επιφορτισμένοι με πλήθος αντικειμένων.  Οδηγίες (-συγκαλυμμένες εντολές)  για απασχόληση των υπαλλήλων μέσα στο Σαβ/κύριακο είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
4)Το φαινόμενο να βγαίνουν στον τύπο οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων πριν ενημερωθούν οι Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι που τα υλοποιούν υποδεικνύει μια πολιτική  που προκρίνει την επικοινωνία παρά την ουσία.
Επιπλέον αυτών αποφασίσθηκε ,εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να γίνει στις 23/9/2020 σε ανοικτό χώρο που  θα σας ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να τεθούν και συζητηθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.


                                                Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                      Η  Γ.Γραμματέας
                Ρίζος Κωνσταντίνος                                                Κουρομιχελάκη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου