oaednews

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Καταδίκη της πειθαρχικής δίωξης εργαζόμενης από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ


Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ σε βάρος της εργαζόμενης στον βρεφονηπιακό σταθμό της Καλαμάτας, Αγγελικής Ρηγανάκου,όπως και να δοθεί λύση για τη λειτουργία του σταθμού τη νέα χρονιά, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Οπως καταγγέλλει η ΤΕ Μεσσηνίας, το... «παράπτωμα» της εργαζόμενης ήταν ένα άρθρο της στον τοπικό Τύπο, με το οποίο, ενημερώνοντας για την πρόθεση του Οργανισμού να αναστείλει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για τη νέα χρονιά προκειμένου να γίνουν οικοδομικές εργασίες, καλούσε το λαό της πόλης να παλέψει ώστε να δοθεί προσωρινή λύση και να λειτουργήσει κανονικά ο σταθμός τη νέα χρονιά. Επίσης, καλούσε σε διεκδίκηση για κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου, για πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για να μη στερηθεί καμία οικογένεια το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό, καθώς και να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ.

«Ο βρεφονηπιακός σταθμός από την πρώτη στιγμή εγκαταστάθηκε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του», τονίζεται η ΤΕ Μεσσηνίας και επισημαίνει ότι παρά τις καταγγελίες και τα έγγραφα που στάλθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς αρκέστηκαν σε «πασαλείμματα» και παρεμβάσεις που δεν εξασφάλισαν την αναβάθμιση του σταθμού και την ασφάλεια των παιδιών.
Η απάντηση της διοίκησης του ΟΑΕΔ απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήταν η κλήση της εργαζόμενης σε απολογία γιατί... «υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας»!
Αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς
Στο μεταξύ, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος της εργαζόμενης στον βρεφονηπιακό σταθμό, η οποία είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας, καταγγέλλουν σωματεία και φορείς.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας επισημαίνει: «Η διοίκηση του ΟΑΕΔ διώκει την εργαζόμενη γιατί έκανε το αυτονόητο καθήκον της: Ενημέρωσε τους γονείς και το λαό της πόλης για το δικαίωμα των παιδιών τους στην Προσχολική Αγωγή. Γιατί διεκδίκησε να δοθεί προσωρινή λύση στο κτιριακό πρόβλημα από τη διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ο Σταθμός κανονικά με τη νέα σχολική χρονιά. Γιατί ζήτησε να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο, που να διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων». Και ξεκαθαρίζει: «Καμία δίωξη δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά».
Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τονίζει ότι συνυπογράφει το άρθρο της εργαζόμενης, απαιτεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει εδώ και τώρα τη δίωξη» και από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ «να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του βρεφονηπιακού σταθμού».
«Πάρτε αμέσως πίσω την απόφαση για πειθαρχική δίωξη», διεκδικεί και το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας. «Διεκδικούμε να γίνουν έργα σε σχολεία, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, να φτιαχτούν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και να στελεχωθούν με προσωπικό, να μην αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας απαιτεί και αυτό να παρθεί πίσω άμεσα η πειθαρχική δίωξη της εργαζόμενης. Παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού και ζητάει να δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς.

www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου