oaednews

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»


Κατατέθηκε η τροπολογία για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση σχετικά με το νέο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «Συν-Εργασία» και άλλες διατάξεις σχετιζόμενες με μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Με την τροπολογία, θεσπίζονται, μεταξύ άλλων και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων, ενώ περιλαμβάνονται σε αυτήν και άλλες διατάξεις.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο μηχανισμός «Συν-Εργασία» και η μείωση του ωραρίου απασχόλησης θα γίνεται ανά εβδομάδα και θα είναι ενεργός από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου.
Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εντάσσονται στον μηχανισμό, δύνανται να προβαίνουν σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσειςεργοδότες κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου.
Ο μηχανισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά σε εργαζομένους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.
Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης της παρούσας για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του μηχανισμού για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.
Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν για έναν ή περισσότερους μήνες για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.
Η αναπλήρωση του 60% υπολογίζεται στον καθαρό μισθό. Επίσης καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

https://www.liberal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου