oaednews

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΟΑΕΔ: Την Πέμπτη 23 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα στο http://www.oaed.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Μαΐου.

To επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ, ενώ η διαδικασία πληρωμής θα γίνει σε δύο φάσεις: όσοι μπουν από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου και συμπληρώσουν ή επιβεβαιώσουν ή τροποποιήσουν τα στοιχεία τους θα ξεκινήσουν να πληρώνονται άμεσα, όσοι δεν μπουν να επιβεβαιώσουν γιατί ο ΟΑΕΔ έχει όλα τους τα στοιχεία θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

Σημειώνουμε ότι ως μακροχρόνια άνεργους για τη λήψη του έκτακτου επιδόματος θεωρούνται μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι από 12-24,5 μήνες. Επίσης αυτή η απόφαση αφήνει εκτός επιδόματος 350.000 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, όσους δηλαδή έχουν εγγεγραμμένοι ανεργία πάνω από 24 μήνες
Να σημειωθεί ότι   ο ΟΑΕΔ έχει τα στοιχεία περίπου 90.000 μακροχρόνια ανέργων. Έτσι όσοι μπουν από τις πρώτες ημέρες, από την Πέμπτη 23 Απριλίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν ακόμη και μέσα στον Απρίλιο καθώς ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει συνέχεια για να καταβάλλει άμεσα τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου