oaednews

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλληλων ΟΑΕΔ:Απαιτούμε σοβαρή αντιμετώπιση και κεντρικό σχεδιασμό


 Σε σχέση με τη λήψη μέτρων που ανακοίνωσε η Διοίκηση του Οργανισμού μετά από σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των υπηρεσιών μας ΚΠΑ-ΕΠΑΣ–ΙΕΚ-ΒΝΣ η προληπτική απολύμανση των κτηρίων και, μάλιστα, οδηγούνται οι υπηρεσίες σε ένα δαιδαλώδες σύστημα γραφειοκρατίας:
Επικοινωνήστε με Δήμο…. αν δεν δεχτεί ο Δήμος τότε να υποβάλετε αίτημα….
Για την άμεση προμήθεια αντισηπτικών πατήστε 1, αν θέλετε τεχνική βοήθεια πατήστε 2, λυπούμαστε για την καθυστέρηση….

Επιπλέον, δεν προβλέπουν οι οδηγίες της διοίκησης βασικά θέματα για την προληπτική απολύμανση, όπως αν θα κλείσουν οι υπηρεσίες την ημέρα της απολύμανσης κλπ
Στη λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού δεν αναφέρεται τίποτα για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εργάζονται στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής.
 Να υπενθυμίσουμε δε, ότι υπάρχουν υπηρεσίες χωρίς υπηρεσία καθαρισμού.
Παρακαλούμε για την άμεση και υποχρεωτική (όχι προαιρετική) ανάληψη διαδικασιών απολύμανσης και προμήθειας αντισηπτικών, με κεντρικό σχεδιασμό και υλοποίηση. Οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής εξυπηρετούν χιλιάδες συναλλασσόμενους καθημερινά, οι οποίοι προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Δεν γνωρίζουμε δηλαδή αν και πότε και ποιος έχει έρθει σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού. Μια πιθανή μετάδοση σε ή από, υπηρεσίες του Οργανισμού θα δημιουργήσει ταχεία μετάδοση με απρόβλεπτες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο προληπτικού κλεισίματος υπηρεσιών πρώτης γραμμής.
Επίσης, λόγω του ότι κλείνουν σχολικές μονάδες στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αυτό έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην οικογενειακή ζωή των συναδέλφων και πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι γονείς που υπηρετούν στον οργανισμό. «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου