oaednews

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας Δημήτρης Κώτσης στον Prisma 91,6

Στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Δ. Κώτσης, Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.
Ο κ. Κώτσης μέσα από τις ιδιαίτερα εύστοχες ερωτήσεις  που του υποβλήθηκαν , είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο νέο ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ, να δώσει πληροφορίες για προγράμματα «που τρέχουν» ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, να μιλήσει για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού κλπ
Συγκεκριμένα ο κ. Κώτσης εισαγωγικά και αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τόνισε :
«Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να πληροφορήσω τους ακροατές σας, αλλά και να αφουγκραστώ τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, μέσα από τις ερωτήσεις που σας έχουν υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα…

Θα ήθελα επίσης κ. Ιωάννου, να σας συγχαρώ που συνεχίζετε να είστε ενεργός και να ασχολείστε με τα κοινά , τόσο μέσα από το ραδιόφωνο, όσο και με τα άρθρα που γράφεται και αφορούν κυρίως τοπικά θέματα . Η εμπειρία και οι γνώσεις σου είναι απαραίτητα στις μέρες μας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι πολίτες , αυτή σας την πρωτοβουλία την επικροτούν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τα άρθρα , αλλά και για τις εκπομπές σας» και συνεχίζοντας τόνισε:
«Πρωταρχικά και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΟΑΕΔ , θα ήθελα να αναφερθώ στο θεσμικό του ρόλο, που αποτελεί και οφείλει να αποτελεί τον κεντρικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ανέργους και την αγορά εργασίας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών»
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε συνοπτικά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ που είναι όπως είπε, « η αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης μέσω ενεργών καινοτόμων προγραμμάτων, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άνεργους και εργοδότες, με εξειδικευμένους συμβούλους, η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε τα προγράμματα να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς…» κλπ
Στο σημείο αυτό ο κ. Κώτσης ανακοίνωσε ότι στις 20 Μάρτη , σε συνεργασία  με το Επιμελητήριο, θα διοργανώσουν ημερίδα σχετικά με την ανεργία με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια και απαντώντας στην ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, για τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και αυτά που αναμένονται έκανε συνοπτική αναφορά στα πιο σημαντικά, τονίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν περισσότερες πληροφορίες είτε από τους συνεργάτες του, τους οποίους και ευχαρίστησε για το έργο και τη βοήθεια που προσφέρουν, είτε όπως είπε μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων, με Έμφαση στις Γυναίκες, στο πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για πρόσληψη ανέργων ΑμεΑ, απεξαρτημένων ατόμων , αποφυλακισμένων, στο ειδικό πρόγραμμα για την Περιφέρεια Ηπείρου κλπ
Ο κ. Κώτσης δεν απέφυγε να απαντήσει και για το κοινωφελές πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, προσφέρει 8μηνη εργασία σε περίπου 36.500ανέργους, μέχρι 67 ετών, οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική Β/θμια εκπαίδευση.. Η μηνιαία αμοιβή θα είναι 546 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες… Οι θέσεις ανά φορέα θα είναι στο Δήμο Πρέβεζας 73 άτομα, στο Δήμο Πάργας 46, στο Δήμο Ζηρού 64 , ενώ στην Περιφέρεια Ηπείρου  312 άνεργοι».
Απαντώντας σε ερωτήματα του Βασίλη Ιωάννου, για τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ, σε νέους τομείς όπως ο κοινωνικός Τουρισμός ,η αποπληρωμή των δανείων του τέως ΟΕΚ, κλπ ο κ. Κώτσης είπε χαρακτηριστικά:
«Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΟΑΕΔ, υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία μας 3 προγράμματα:
1.«Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & και των οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, όπου στα πλαίσια αυτού διανεμήθηκαν Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού σε δικαιούχους της περιοχής μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αξιοπρεπείς και οικονομικές διακοπές σε κάποια περιοχή της χώρας μας της επιλογής τους…. Επιπλέον επισκέφθηκαν την περιοχή μας περίπου 3000 κοινωνικοί τουρίστες άλλων περιοχών, ενώ το ποσό που διατέθηκε μέσω της Υπηρεσίας μας στα συμβεβλημένα καταλύματα του νομού μας ανέρχεται στις 330.000 ευρώ
2.Πρόγραμμα Διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις
3.Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων»
Τέλος αναφορικά με τις ρυθμίσεις οφειλών δανειοληπτών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συμπλήρωσε:
«Δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν πάρει δάνειο από ίδια κεφάλαια του Ο.Ε.Κ.  είτε να αποπληρώσουν- εξοφλήσουν το δάνειο  του , είτε να γίνει ρύθμιση οφειλών με πολύ ευνοϊκούς όρους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου