oaednews

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Απολύσεις ΣΟΚ για εργαζομένους Δήμου

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα ξημέρωσε, χθες, για την ΔΕΥΑΡ, ανήμερα της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς πληροφορίες της Ροδιακής θέλουν να έχει βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία τελεσίδικα απολύονται οι 62 εργαζόμενοι που προέρχονται από τις πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου (σ.σ. 58 από την πρώτη και 4 από την δεύτερη).
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοτιικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, Βασίλης Μανέττας, η μέρα σκιάζεται από την απόφαση αυτή και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αρθεί αυτή η αδικία.

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Υψηλάντης, ο οποίος είπε πως οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται από το 2006 και η αποφαση ήρθε την ώρα που η ΔΕΥΑΡ καλείται να καλύψει παραλήψεις χρόνων.
«Αλήθεια πώς θα τα καταφέρουμε ακρωτηριασμένοι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υψηλάντης.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί παρέμεναν στην επιχείρηση με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις, ενώ αμείβονταν με διαταγές πληρωμής μέχρι να βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία πάντως δεν έχει πάρει ακόμη η διοίκηση επίσημα στα χέρια της.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής αύριο Κυριακή, στις 10:30 π.μ., θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου