oaednews

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ του ΟΑΕΔ

Η  επιστολή των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ  με προτάσεις προς την Διοίκηση του Οργανισμού.
Την επιστολή υπογράφουν 171 άτομα 


Προς: Διοικητή Οργανισµού: κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο
Διεύθυνση Συντονισµού: κ. Μακρή Θεοδώρα, κ. Καγιόγλου Σοφία
Οµοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: κ. Μακράκη Γεώργιο, κ. Μπαζιάνα Γεώργιο και ΔΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 
 Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και της νέας εικόνας που θέλει να προβάλλει ο ΟΑΕΔ προς την κοινωνία, και µε αφορµή το νέο οργανόγραµµα, επιθυµούµε να µοιραστούµε τους προβληµατισµούς µας αλλά και να καταθέσουµε τις προτάσεις µας για έναν πιο αποτελεσµατικό, και εκσυγχρονισµένο ΟΑΕΔ. Ως σύµβουλοι και αναπόσπαστο κοµµάτι του Reengineering του Οργανισµού, είµαστε απόλυτα συµµέτοχοι στο όραµα που αυτό φέρει και αισθανόµαστε τη βαθιά υποχρέωση να συµβάλλουµε στην επιτυχή του ολοκλήρωση.
Ξεκινώντας, θα θέλαµε να µοιραστούµε την βαθιά µας ανησυχία για την ανεµπόδιστη λειτουργία του ρόλου των Εργασιακών Συµβούλων Ανέργων κι Εργοδοτών σε πολλά ΚΠΑ2 σε όλη τη χώρα.

 Σε αρκετά από αυτά, οι Εργασιακοί Σύµβουλοι χρησιµοποιούνται πολύ συχνά ή και σε µόνιµη βάση στη θέση της πρώτης γραµµής, πρωτοκόλλου και λοιπών πάγιων αναγκών της Υπηρεσίας. Παρά το γεγονός ότι στις 17/09/2019 απεστάλη σε όλα τα ΚΠΑ έγγραφο της Διεύθυνσης Συντονισµού Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης µε αρ. πρωτ. 70973 και τίτλο: "Επικαιροποίηση Αρµοδιοτήτων Υπαλλήλων ΚΠΑ2", το οποίο ανέφερε "να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή αποτύπωση των ρόλων των εργασιακών συµβούλων ανέργων και εργοδοτών”, το αποτέλεσµα ήταν σε κάποια ΚΠΑ2 αυτό να αγνοηθεί και να οριστούν ως αρµοδιότητες, πρώτη γραµµή, πρωτόκολλο κ.τ.λ
.Το προαναφερθέν παράδειγµα δεν αποτελεί παρά ένα από τα πολλά, όπου µηχανισµοί λειτουργίας υιοθετούν τον ρόλο "Δούρειου Ίππου" εντός ΟΑΕΔ υποσκάπτοντας τις προσδοκίες και τους στόχους τόσο των συµβούλων όσο και του Οργανισµού.
Ως εκ τούτου θεωρούµε ζωτικής σηµασίας το σαφή προσδιορισµό και την κατοχύρωση του ρόλου του εργασιακού συµβούλου, όπως αυτός περιγράφεται και επικυρώνεται στα ΦΕΚ της προκήρυξης και του διορισµού (ΦΕΚ 34/20-10-2017, ΦΕΚ Τεύχος Γ’ 441/28.03.2019), ώστε να µπορέσουµε απερίσπαστοι να αφοσιωθούµε στο έργο µας και να µην αναλωνόµαστε σε αλλότρια καθήκοντα. Δεδοµένου ότι ο διορισµός µας προέβλεπε συγκεκριµένα πρόσθετα προσόντα και προϋπηρεσία, µε ιδιαίτερη αναφορά στα καθήκοντα παροχής συµβουλευτικού έργου τόσο σε ανέργους όσο και εργοδότες, κρίνουµε αναγκαίο να αναγνωριστεί σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας και εκπροσώπησης ότι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συµβουλευτικής, επαγγελµατικού προσανατολισµού όπως και η σύζευξη αναζητούντων εργασίας µε κενές θέσεις επιχειρή- σεων δεν είναι υπηρεσίες πολυτελείας ή κάποιο πάρεργο για τον Οργανισµό, αλλά κύριες και βασικές υποχρεώσεις του ΟΑΕΔ ως δηµόσια υπηρεσία προώθησης της απασχόλησης.
 Συνεχίζοντας, θεωρούµε επιτακτική ανάγκη λόγω των οικονοµικών συνθηκών και του µεγάλου όγκου ανέργων, να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του Οργανισµού και να δοθεί προτεραιότητα στη συµβουλευτική. Μόνο µε αυτόν τον τρόπο θα µπορέσει ο ΟΑΕΔ να επιδείξει ένα νέο πρόσωπο, επιτελώντας έναν ρόλο πιο ουσιαστικό, παρεµβαίνοντας πολλαπλά στην κάλυψη των αναγκών των ανέργων και της κοινωνίας. Για αυτόν τον λόγο επισηµαίνουµε την ανάγκη να επισπευθούν οι απαραίτητες εκπαιδεύσεις ώστε να αναλάβουµε άµεσα, µαζί µε τους παλαιότερους συναδέλφους µας την υλοποίηση προγραµµάτων οµαδικής συµβουλευτικής (Επαγγελµατικού Προσανατολισµού, Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Ανάληψης Επιχειρηµατικών Πρωτοβουλιών, Σύνταξης Βιογραφικού και Διενέργειας Συνέντευξης). 
Παράλληλα, είναι εξίσου σηµαντικό και αναγκαίο να θεσµοθετηθεί µια δοµηµένη και ευέλικτη διαδικασία ώστε οι Περιφερειακές Διευθύνσεις να διευκολύνουν τους συναδέλφους στα ΚΠΑ2 αρµοδιότητάς τους να συµµετέχουν ενεργότερα σε δράσεις δικτύωσης µε την αγορά εργασίας τοπικά, αλλά και µε άλλους παρόχους υπηρεσιών συµβουλευτικής, όπως εκδηλώσεις στα Γραφεία Διασύνδεσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηµερίδες- συνέδρια των κοινωνικών εταίρων, Αστικές µη Κυβερνητικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην διαπολιτισµική συµβουλευτική κ.α.

Συνοψίζοντας, ζητούµε: 

1) Να τηρούνται οι νόµοι και οι εγκύκλιοι σε όλο το φάσµα των διαδικασιών που αφορούν το έργο και τα καθήκοντα των Συµβούλων Εργασίας (ενδεικτικά αναφερόµαστε στα ως άνω ΦΕΚ της προκύρηξης και του διορισµού µας, το Άρθρο 30 του δηµοσιουπαλληλικού κώδικα, την εγκύκλιο 80228/ 2.11.2018 κ.τ.λ.). 
2) Να συσταθεί µία ενεργή επιτροπή παρακολούθησης για τα παραπάνω στην οποία θα µπορούν να έχουν άµεση πρόσβαση όλοι οι σύµβουλοι. 
3) Να επισπευθούν οι επιµορφώσεις µας στις οµαδικές συµβουλευτικές ώστε να µπορούµε να απαντούµε άµεσα και σε επίπεδο ΚΠΑ στα εµπόδια που απαντούν οι άνεργοι καθηµερινά ως προς την ένταξη τους στην αγορά εργασίας και να αποφεύγεται η επιπλέον µαταίωση τους. 
4) Να διευκολυνθεί η συµµετοχή των ΚΠΑ2 σε δράσεις Δικτύωσης και Διασύνδεσης. Το στοίχηµα που καλείται να κερδίσει ο Οργανισµός είναι η εµπιστοσύνη των πολιτών προς τις υπηρεσίες του, οι οποίες µπορούν και πρέπει να είναι ποιοτικές, αρκεί να αξιοποιηθούν οι ικανότητες του προσωπικού του. 

26 σχόλια:

  1. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική, για παράδειγμα, στο ΚΠΑ Κερατσινίου δεν υπάρχει προσωπικό που μπορεί να καλύψει την πρώτη γραμμή.Οι εργασιακή είναι πλέων μισό δυναμικό της υπηρεσίας, δεν νομίζω να έχετε απαίτηση να κάνουν γκεσε οι παλιοί που έχουν στο σβέρκο τους πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και έχουν πέρασει από όλα τα πόστα,αφήνοντας τα υπόλοιπα αντικείμενα όπως η ασφάλιση , τα προγράμματα στο έλεος του Θεού.Καλη είναι η συμβουλευτική, αλλά κάποιος πρέπει να βγάζει κ' τις κάρτες, δηλαδή να καταγράψει πρώτα τους ανέργους για να μπορεί να τους συμβούλεψει μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Τρεις ερωτήσεις:
      1. Που ακριβώς στον ΔΥ αναγράφεται ότι οι παλιοί συνάδελφοι δεν πρέπει να κάνουν πρώτη γραμμή;
      2. Τι γινόταν στο Κερατσίνι πριν να έρθουν οι εργασιακοί; πώς γινόταν η πρώτη γραμμή;
      3. Θεωρείτε ότι οι εργασιακοί που ήρθαν ήταν άνεργοι πριν να προσληφθούν; αν όχι, τι νόημα έχει το επιχείρημα περί 20 ετών;

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα! Τρεις ερωτήσεις:
      1. Σε ποιο άρθρο του ΔΥ κώδικα αναφέρεται αυτή η διάκριση σε παλιούς και νέους συναδέλφους, και ότι οι νέοι πρέπει να κάνουν πρώτη γραμμή;
      2. Πριν να προσληφθούν οι εργασιακοί, πώς γινόταν η πρώτη γραμμή;
      3. Θεωρείτε ότι οι προσληφθέντες εργασιακοί πριν να έρθουν στον ΟΑΕΔ ήταν άεργοι; (σε σχέση με τα 20 χρόνια εμπειρίας που αναφέρετε)

      Διαγραφή
    3. Δεν αντιλαμβάνομαι την άποψη σου συνάδελφε. Θεωρείς την ασφάλιση και την απασχόληση, σπουδαιότερα αντικείμενα από την πρώτη γραμμή και τη συμβουλευτική;; Σε ποιον ΟΑΕΔ δουλεύεις; Του προηγούμενου αιώνα προφανώς! Και στην τελική, τις κατευθύνσεις του οργανισμού, τις ορίζει η ηγεσία! Αν δε συμφωνείς, δεν αφορά κανέναν. Όσο για το παραμύθι πως τα έμπειρα στελέχη πρέπει να πάνε στα μετ' όπισθεν.. το εξαντλίσαμε στον ΟΑΕΔ!

      Διαγραφή
    4. Συνάδελφε ανώνυμε, όσο σοβαρό αντικείμενο είναι η ασφάλιση και τα προγράμματα απασχόλησης, άλλο τόσο είναι και η Συμβουλευτική (ατομική, ομαδική). Δεν είναι ούτε υποδυέστερη, ούτε δευτερεύον αντικείμενο. Οι νέοι συνάδελφοι προσελήφθησαν με συγκεκριμένη προκήρυξη , που περιέγραφε συγκεκριμένα καθήκοντα και αναζητούσε αυξημένα και συγκεκριμένα προσόντα, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής στους ανέργους και στις επιχειρήσεις.Η κατάσταση που περιγράφετε παραπάνω νομίζω αντιμετωπίζεται με τον διαμοιρασμό σε όλους σας (παλιών καινούριων) εργασιών όπως το γκισέ, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση την οποία και πρέπει να αναζητάτε και να διεκδικούμε όλοι μας, δηλαδή την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού όπως και είχε προβλεφθεί. Το να τρωγόμαστε μεταξύ μας δεν θα βοηθήσει (και δεν βοήθησε ποτέ κανέναν). Αρκετές υπηρεσίες είναι στην ίδια κατάσταση και καλούνται να αυτοσχεδιάσουν καθημερινά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασιών. Αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι λοιπόν η πρόσληψη νέου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών μας και όχι οι εξειδικευμένοι συνάδελφοι να μπουν στην πρώτη γραμμή και να βγάζουν κάρτες επ αόριστον. Και επιτρέψτε μου και κάτι τελευταίο: δεν θεωρώ πως επειδή έχω σχεδόν 20 χρόνια στον Οργανισμό έχω προτεραιότητα στο να μην κάνω απαραίτητες εργασίες μέσα στην Υπηρεσία μου. Ο άνεργος ούτως ή άλλως πρέπει να καταγραφεί προκειμένου να πάρει επίδομα ανεργίας, άλλες παροχές, να μπει σε προγράμματα απασχόλησης , να δει σύμβουλο, να συμμετάσχει σε συμβουλευτικές κ.α Η εγγραφή είναι η αρχή όλων. Μας αφορά όλους. Οι έμπειροι συνάδελφοι πρέπει να υποστηρίξουν τους νέους συναδέλφους και να βρουν μαζί λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

      Διαγραφή
    5. υποδΕέστερη...

      Διαγραφή
    6. Αλεξια Κιτικιδου : Σωστά, ευχαριστώ για τη διόρθωση. Παρόλαυτα νομίζω καταλάβατε το νόημα της λέξης.

      Διαγραφή
  2. Νικολέττα Σπυροπούλου23 Ιανουαρίου 2020 στις 3:38 μ.μ.

    Καλά τα λένε από την 15κ αλλά ο ανώνυμος συνάδελφος που σχολίασε με ιδιαίτερη θέρμη βάζει ακριβώς τη διάσταση του προβλήματος. Αυτή ακριβώς η οπτική είναι που δημιουργεί το πρόβλημα κ πρέπει να συζητηθεί ειλικρινά κ σε βάθος αν θέλουμε ν προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του Οργανισμού κ της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πολύ ωραία πρόταση που έγινε είναι να γίνονται ολα ηλεκτρονικά...Αλλά εσάς μάλλον δε σας ενδιαφέρει να εκσυγχρονιστεί ο ΟΑΕΔ και να μειωθεί η ανεργία ..αλλά το ποιός θα βγάζει την κάρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιός "κρύβεται" πίσω απο το συγκεκριμένο άθλιο ανώνυμο σχόλιο. Δεν είναι άλλος απο τον κύριο υπεύθυνο για το χάλι του Κπα Κερατσινίου. Να τον ενημερώσω απο εδώ ότι τα σχέδια του δεν θα περάσουν. Και αυτού και των "παλαιών" συναδέλφων τους οποίους προστατεύει. Ή θα συνισφέρουν όλοι εκεί μέσα ή αλλιώς να ψάξουν αλλού για κορόιδα. Όχι στους νέους εργασιακούς συμβούλους οι οποίοι είναι άτομα με προσόντα που προσλήφθηκαν μέσα απο αδιάβλητες διαδικασίες και κρατάνε το κπά μόνοι τους και τώρα καλούνται να κάνουν μόνοι τους και την πρώτη γραμμή.Και ναι εξυπνάκια ανώνυμε υπάρχει απαίτηση να κάνουν όλοι γκεσέ😂 μηδενός εξαιρουμένου. Το έγγραφο της διοίκησης ήταν ρητό και μίλαγε για όλους, όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένα τεμπελόσκυλα και θρασίμια εκεί μέσα!!!Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιός "κρύβεται" πίσω απο το συγκεκριμένο άθλιο ανώνυμο σχόλιο. Δεν είναι άλλος απο τον κύριο υπεύθυνο για το χάλι του Κπα Κερατσινίου. Να τον ενημερώσω απο εδώ ότι τα σχέδια του δεν θα περάσουν. Και αυτού και των "παλαιών" συναδέλφων τους οποίους προστατεύει. Ή θα συνισφέρουν όλοι εκεί μέσα ή αλλιώς να ψάξουν αλλού για κορόιδα. Όχι στους νέους εργασιακούς συμβούλους οι οποίοι είναι άτομα με προσόντα που προσλήφθηκαν μέσα απο αδιάβλητες διαδικασίες και κρατάνε το κπά μόνοι τους και τώρα καλούνται να κάνουν μόνοι τους και την πρώτη γραμμή.Και ναι εξυπνάκια ανώνυμε υπάρχει απαίτηση να κάνουν όλοι γκεσέ😂 μηδενός εξαιρουμένου. Το έγγραφο της διοίκησης ήταν ρητό και μίλαγε για όλους, όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένα τεμπελόσκυλα και θρασίμια εκεί μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν εμεις σκιζαμε τον πωπω μας και δεν ειχαμε μπαρμπα στη Κορωνη να μας βαλει στον δημοσιο, τρωγαμε τα σκατα του ιδιωτικου τομεα, διαβαζαμε και πονουσαν τα ματια μας παραλληλα καποιοι μπηκαν με ΣΟΧ οπως μπηκαν και τωρα τι ζητανε..Απο 300 επιστημονες να βγαλουν την λαντζα? Ρε τι παλευετε μερικοι δημοσιοκηφηνες...Δεν ντρεπεστε να λετε για 20 χρονια δημοσιο? Η απαντηση μου ειναι ακριβως αυτη ...μετα τιμής Όζμπαγ Αλεξάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεις συναδελφε οτι οι υπολοιποι υπαλληλοι του ΟΑΕΔ ειναι αγραμματοι και τεμπεληδες;

      Διαγραφή
    2. Ευαγγελία Μακανταση29 Ιανουαρίου 2020 στις 5:49 μ.μ.

      Αλέξανδρε!!! Πού απευθύνεσαι όταν γράφεις για μπάρμπα στην Κορώνη κ δημοσιοκηφηνες;

      Διαγραφή
    3. Ευαγγελία Μακανταση29 Ιανουαρίου 2020 στις 5:51 μ.μ.

      Αλέξανδρε!!! Που απευθύνεσαι κ τι εννοείς " για μπάρμπα στην Κορώνη κ δημοσιοκηφηνες"...

      Διαγραφή
    4. Η απάντηση παει προς τον ανώνυμο που σχολιασε και οχι στους συναδελφους του ΟΑΕΔ

      Διαγραφή
  6. Νομίζω πως τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, δηλ εφόσον στόχος είναι να μειωθούν το 1 εκατομμύριο άνεργοι, πρέπει να δοθεί έμφαση στη συμβουλευτική και τη διάγνωση των αναγκών των επιχειρήσεων, από επιστήμονες καταρτισμένους με σπουδές και εργασιακή εμπειρία. Χριστίνα Σωτηροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν τα τελεσίγραφα από την Διοίκηση στα κπα πάνε βροχή και όλα αναφέρονται σε στοιχεία, πληρωμές παροχών, προγραμμάτων, σχετικά παράπονα πολιτών τότε πού θα στραφεί το κπα στη συμβουλευτική ή στα ανωτέρω.
    Έτσι να ξέρουμε και τι μας γίνεται ε;
    Μέχρι στιγμής δεν είδα ποτέ κάποια εντολή της Διοίκησης για άμεσες και επιτακτικές ενέργειες ικανοποίησης του αιτήματος εύρεσης εργασίας σε άνεργο που πέρασε συμβουλευτική.
    Δηλαδή κάποιοι υπάλληλοι σε τμήματα υποστελεχωμένα
    θα ελέγχονται ενδεχομένως και πειθαρχικά
    εάν ικανοποίησαν τα αιτήματα των πολιτών και κάποιοι άλλοι απλώς θα συμβουλεύουν..... αυτά μέσα στην ίδια υπηρεσία δεν γίνονται.
    Το τονίζω, στην ίδια υπηρεσία και με ιδιο-α προϊστάμενο-η δεν γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα!Πόση απόρριψη έχετε φάει όλοι εσείς που μονίμως σας φταίνε οι εργασιακοί!Αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνάδελφοι θα μπορούσα πολύ εύκολα να συμφωνήσω και με τις δυο απόψεις……..

    Η πηγή του προβλήματος όμως είναι αλλού.

    - Στην υπό στελέχωσή των περισσότερων υπηρεσιών

    - Και στην άνιση κατανομή των εργασιακών στις υπηρεσίες.

    Δεν μπορεί μια υπηρεσία να έχει τέσσερις εργασιακούς εργοδοτών ( να πλεονάζουν τουλάχιστον οι δύο σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας ……... την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι συνάδελφοι τρέχουν και δεν φτάνουν ……. λογικό είναι να δημιουργηθεί το παραπάνω πρόβλημα ).

    Καλύτερη λοιπόν κατανομή των εργασιακών στις υπηρεσίες και επιπλέον προσλήψεις για την κάλυψη των κενών.

    Για καλύτερες υπηρεσίες προς άνεργους και επιχειρήσεις με λιγότερη γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εργασιακοί που δεν εργάζονται σαν εργασιακοί, μηχανικοί που δεν εργάζονται σαν μηχανικοί,πληροφορικής που δεν εργάζονται σαν πληροφορικής,καθαρίστριες που δεν εργάζονται σαν καθαρίστριες. Όλα αυτά σιωπηρά...Ε ναι... γιατί φανερά κ νόμιμα επιτρέπεται μόνο δύο μήνες το χρόνο η ανάθεση αλλοτριων καθηκόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε υπερ των σιωπηρων καταστασεων ειμαι, αλλα ουτε και υπερ των ανωνυμων απαντησεων.......Ε ναι....

      Διαγραφή
  11. Ουτε υπερ των σιωπηρων ειμαι, ουτε υπερ των ανωνυμων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θέλω να σχολιάσω τα φληναφήματα αυτής της ανώνυμης κυρίας,τα οποία προφανώς με "φωτογραφίζουν".Δυστυχώς για εκείνη,την έχω καταλάβει..Περιμένω να βγάλει πρώτα την "κουκούλα"και να κάνει τα σχόλια της επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει.
    Οταν μία ομάδα εισέρχεται σε μία άλλη είναι λογικό να δημιουργούνται καταστάσεις μέχρι να δημιουργηθεί το νέο σχήμα.Απαιτείται λίγος χρόνος... Το πρόβλημα είναι η δόμηση της Δημοσιας Διοικησης και τα εργασιακά κενά. Καλούμαστε όλοι καθημερινά να βαλουμε πλάτη για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Ο όγκος της δουλειάς μας μας κατευθύνει τώρα να ζητήσουμε την συνδρομή των νεων συναδελφων - εάν θελουν ας την προσφερουν. Η απαξίωση της εργασίας συναδέλφων με "λιγότερα" πτυχία δεν αποτελεί θεραπεία της παθογένειας στην Δημόσια Διοίκηση. Μέχρι να συντονιστούμε και να συν-εργαστούμε προς μια κοινή κατεύθυνση θα πρότεινα να χαμηλώσουμε λιγάκι την μύτη μας γιατί πέφτει ο ήλιος κατάματα και μας τυφλώνει... (Αθανασία Μπαρακίτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολους τους υπαλληλους σε υπηρεσια της κεντρικης μακεδονιας τους καλουν σε γραπτη απολογια γιατι υπεγραψαν το κειμενο για τους 5500 πτυχιουχους .τι γινεται ? τιμηνυμα προσπθουν να περασουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή