oaednews

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για τα ΚΠΑ

 Τα ΚΠΑ  της εργατιάς

Ο ΟΑΕΔ, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής και προστασίας της εργασίας, έχει μετατραπεί για πολλούς υπαλλήλους  σε φορέα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.  Πολλοί συνάδελφοι, πιεζόμενοι έμμεσα ή άμεσα από τη Διοίκηση, εργάζονται πολύ πάνω του νομίμου ωραρίου, καθώς και Σαββατοκύριακα.  Ασφάλιση-Απασχόληση-Υποδοχή- Εργασιακοί Σύμβουλοι  στο κόκκινο. Η συσσώρευση προγραμμάτων κατά την ίδια περίοδο,  οι χιλιάδες  κατατεθειμένες αιτήσεις χωρίς να υπάρχει  κανένας  «ηλεκτρονικός κόφτης»,  η αλλαγή στις διαδικασίες υπόδειξης ανέργων μέσα σ αυτή την κρίση, η έλλειψη προσωπικού, η  έλλειψη αναλώσιμων και η λειτουργία υπηρεσιών χωρίς κλιματισμό,  η ανάγκη να ακολουθούν τα  ΚΠΑ και εν γένει όλες οι υπηρεσίες την επικοινωνιακή διαχείριση  της διοίκησης,  οδήγησαν τα ΚΠΑ σε εργασιακό ΚΡΑΧ.

Σαν να μην έφταναν  όλα αυτά, έχουμε και  τα τελεσίγραφα των διοικούντων και τις απαιτήσεις  για εξηγήσεις.  

Καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να σεβαστεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να εργαστεί χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων που δημιουργούν προσδοκίες στους ανέργους και άγχος στους εργαζόμενους και να σταματήσει τα τελεσίγραφα και τη συστηματική προτροπή για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Καλούμε, επίσης, τη διοίκηση να σταματήσει την όποια  προσπάθεια εκμαυλισμού των συνειδήσεων με την απειλή, το ρουσφέτι, το καρότο και το μαστίγιο και να λειτουργήσει ορθολογικά.

Η Ομοσπονδία είναι αναλυτικά  ενημερωμένη  για όλες τις ανατροπές και έχει ζητήσει επανειλημμένως να σταματήσουν τακτικές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

Επειδή η επόμενη  περίοδος διαμορφώνεται πολύ  “άγρια’ για τον ΟΑΕΔ και την Κοινωνία, χρειάζεται σοβαρότητα από όλους.  Χρειάζεται  ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των υπηρεσιών, χρειάζεται σωστός σχεδιασμός και συνεργασία με τους εργαζομένους, χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου