oaednews

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: 730,000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου

του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο Γιώργου Χριστοφίδη

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασε η βρετανική στατιστική υπηρεσία (ONS), 730,000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους από τη στιγμή που ξεκίνησε το lockdown τον περασμένο Μάρτιο.Τα ποσοστά της απασχόλησης μειώνονται ωστόσο τα ποσοστά της ανεργίας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα (3,9%) λόγω παραγόντων όπως η οικονομική αδράνεια, με τα άτομα που δεν εργάζονται αλλά δεν αναζητούν εργασία να αυξάνονται.Η μείωση της απασχόλησης μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου ήταν η μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση από το 2009 κι οφείλεται κυρίως στους εργαζομένους ηλικίας 65 ετών και άνω, στους αυτοαπασχολούμενους και στους εργαζομένους μερικής απασχόλησης. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση.
Πάντως, οι διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας παρουσιάζουν αύξηση την τελευταία περίοδο, λόγω των μικρότερων επιχειρήσεων, ορισμένες από τις οποίες αναφέρουν ότι προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό για να πληρούν τις οδηγίες λειτουργίας.
Επίσης, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή επίδομα λόγω χαμηλού εισοδήματος έφτασε τα 2,7 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2020, μία αύξηση κατά 116,8% σε σχέση με το Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου