oaednews

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΒΝΣ ΟΑΕΔ ΚΑΒΑΛΑΣ

Από www.proininews.gr
Προχθές Τετάρτη ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποίησε την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ για την τελετή εγκαινίων του μεγάλου παιδικού σταθμού. Το έργο θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτέμβρη.
Είναι ένα έργο που ολοκληρώνεται στη συνοικία του Περιγιαλίου. Η εφημερίδα μας ασχολήθηκε πολλές φορές με αυτήν την εκκρεμότητα, ένα έργο που έχει ιστορία μεγαλύτερη των 10 ετών. Βεβαίως ήταν και άτυχο αφού εκτός από την πρόσφατη πανδημία ταλαιπωρήθηκε από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στα πρώτα μνημόνια κι αφορούσαν την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου.
Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι όλα ξεκίνησαν με σχετικό αίτημα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Ήταν η εποχή που γενικά οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούσαν από το κράτος. Δεν είχαν εμπλακεί οι Δήμοι.
Το συγκεκριμένο έργο πέρασε από πολλά στάδια μέχρι να δημοπρατηθεί και όταν άρχισε να κατασκευάζεται ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας καταργήθηκε με αποτέλεσμα το έργο να μείνει στον «αέρα» μέχρι να το αναλάβει να το συνεχίσει και να το ολοκληρώσει ο ΟΑΕΔ. Ευθύνες υπάρχουν και στον ανάδοχο αν και πολλές φορές αυτός ισχυρίστηκε ότι καθυστέρησε γιατί η πληρωμή του γίνονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Όλα αυτά είναι γεγονότα σημαντικά αλλά που ανήκουν στο παρελθόν.
Μπροστά μας έχουμε μία νέα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου