oaednews

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Κλήση σε απολογία για αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά!!!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                                                                               
Αρ. Πρωτ. 420 / 24-7-2020
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ενημερώθηκε για μια ακόμα κλήση σε απολογία που έλαβε συναδέλφισσα εργαζόμενη στο ΒΝΣ Καλαμάτας επειδή ως εργαζόμενη αλλά και ως πρόεδρος συλλόγου γυναικών δημοσίευσε άρθρο της τοπική ιστοσελίδα, εκφράζοντας τις απόψεις της και τις αγωνίες της   για το ΒΝΣ Καλαμάτας.
  Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία από τη Διοίκηση του Οργανισμού προς τη συνάδελφο επειδή με τη διπλή ιδιότητά της εξέφρασε μια δημόσια άποψη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους και μια εν δυνάμει περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων σε όσους εκφράζουν άλλη άποψη από εκείνη που επιθυμεί η Διοίκηση. 

    Η  διοίκηση του ΟΑΕΔ η οποία διαθέτει διευρυμένο γραφείο τύπου και σωρεία συνεργατών, αν νομίζει ότι «θίγεται το κύρος του Οργανισμού» από μια άποψη εργαζομένου, όπως αυτολεξεί  αναφέρει, θα μπορούσε να απαντήσει με ένα ακόμα ΔΤ. Αντί αυτού επέλεξε την κλήση σε απολογία "για αναξιοπρεπή και ανάξια  συμπεριφορά"!!!. Η διοίκηση ας αποδείξει με τις ενέργειές της ότι δεν υποβαθμίζει την λειτουργίας των ΒΝΣ. Ας προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να στελεχωθούν οι αποδεκατισμένοι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ας ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων κτηριακής υποδομής των ΒΝΣ και των άλλων υπηρεσιών και ας αφήσει τις κλήσεις σε απολογία για μια άλλη εποχή!
Επειδή η τακτική αυτή έχει επαναληφθεί  και σε άλλη περίπτωση, κλήση σε απολογία «για αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά» επειδή συναδέλφισσα, συντόνισε από το σπίτι της  διαδικτυακή συζήτηση.

  Επειδή υπάρχουν δείγματα γενικευμένης χρήσης, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί στον ΟΑΕΔ βιομηχανία ΕΔΕ και κλήσεων σε απολογία. Καλούμε τη Διοίκηση να αποσύρει άμεσα τη σχετική κατηγορία και να ασχοληθεί με την ουσία των πραγμάτων.

 Για το ΔΣ 

Ο πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας

Μακράκης Γ          Τηλιγάδας Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου