oaednews

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, θεσμική εκτροπή της Διοίκησης

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ έχει διαχρονικά εκφρασμένη τη θέση της υπέρ της αξιοκρατίας στις διαδικασίες κάλυψης θέσεων ευθύνης, προκειμένου να τοποθετούνται σε αυτές οι καταλληλότεροι , καθώς και κάτοχοι υψηλότερων τυπικών προσόντων, και όχι οι αρεστοί.

Προσφάτως στο ΚΠΑ Αχαρνών είχαμε την τοποθέτηση προϊσταμένου χωρίς να έχει προηγηθεί μία ανοικτή- για κάθε ενδιαφερόμενο- διαδικασία, στην οποία να είναι ξεκάθαρα τα κριτήρια επιλογής. Καλούμε τη Διοίκηση του οργανισμού να επιλέγει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες, που δίνουν το δικαίωμα στους εργαζόμενους του Οργανισμού που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και το επιθυμούν, είτε προέρχονται από τη Γραμματεία Διοικητή είτε από οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία,  να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες μία θέση ευθύνης. Αυτό συμβαδίζει με τη χρηστή δημόσια διοίκηση και τις αρχές του επιτελικού κράτους και αποτελεί εν γένει υποχρέωση κάθε διοίκησης. 

Επιπλέον καταδικάζουμε τη θεσμική εκτροπή της διοίκησης στην περίπτωση του Eures και προσυπογράφουμε την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου