oaednews

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Στα «σκαριά» νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα

Tη μάχη της καθημερινότητας, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού διαμορφώνοντας συσχετισμούς καθώς και όρους ηγεμονίας επιχειρεί να κερδίσει η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου έχει προγραμματίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα παρεμβάσεις σε τομείς, όπως η Οικονομία, η Ασφάλεια, η Παιδεία, η Υγεία και το κοινωνικό κράτος, που, όπως επισημαίνεται από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν άμεσο αντίκτυπο και βελτιώνουν αισθητά τις ζωές των πολιτών.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται το νομοσχέδιο, που φιλοδοξεί να ρυθμίσει τις διαδηλώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα και να άρει το καθεστώς ομηρίας, που συχνά πυκνά βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του λεκανοπεδίου από ισχνές μειοψηφίες, που παραλύουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
Παραμονές της κατάθεσης του εν λόγω νομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει σαφές στίγμα των προθέσεων της επιτιθέμενη κατά των διοργανωτών ( ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ ) της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες χρησιμοποιούσαν πολύ σκληρή γλώσσα σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους κάνοντας λόγο για «επαναστατική γυμναστική», που θα έχει ως αποτέλεσμα την αχρείαστη ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
Κυβερνητικοί κύκλοι μιλούσαν για «συνδικαλιστικο παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις». Είναι, δε, ενδιαφέρον πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν διστάζει να ανοίξει ταυτόχρονα μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επιμένοντας πως τα αιτήματα, όπως η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης κινούνται εκτός λογικής. «Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση αξιολογούν ως μείζονος σημασίας γεγονός πως το υπό συζήτηση Ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι το πρώτο ύστερα από 12 χρόνια, που όχι μόνον δεν θα έχει μειώσεις, αλλά αυξήσεις στις συντάξεις. Με βάση τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, ιδιαιτέρως ωφελημένοι θα είναι όλοι οι σημερινοί και αυριανοί εργαζόμενοι της χώρας, που θα έχουν από 30 χρόνια ασφάλισης και πάνω, καθώς θα δουν υψηλότερες παροχές, όταν συνταξιοδοτηθούν. Σημαντικό, επίσης, για το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως το συγκεκριμένο νομοθέτημα «ξηλώνει» το νόμο Κατρούγκαλου και…λανσάρει ένα ελκυστικό ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και επιφυλάσσει ειδική μέριμνα για τους πολύτενκους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας και για ειδικές αναπηρίες.
πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου