oaednews

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Οι Έμποροι των κοινωνικών αγαθών και τα «μαγκάλια του θανάτου»

Στα αποκαΐδια του «κράτους - πρόνοιας» καίγονται καθημερινά ανθρώπινες ψυχές, στα μαγκάλια μιας ανάλγητης πολιτικής που αποκλείει από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, τη θέρμανση τις στρατιές των φτωχών και των ανέργων, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στο θάνατο, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας συνεχίζονται με αμείωστους ρυθμούς
Με τους μηχανισμούς προπαγάνδας να στιγματίζουν ό, τι έχει σχέση με το δημόσιο και να αποθεώνουν το ιδιωτικό, η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το σύνθημα της «ανάπτυξης» υλοποιώντας  την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, γκρεμίζει το «κράτος - πρόνοιας». Η κρίση αποδεικνύεται η χρυσή ευκαιρία για θανατηφόρες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε κοινωνική γενοκτονία σαρώνοντας εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλώντας τα δημόσια αγαθά: υγεία, ασφάλιση, πρόνοια,  παιδεία, ενέργεια, νερό, ρεύμα, ορυκτό πλούτο  και ιδιωτικοποιώντας τις δημόσιες υποδομές. 
Η ιδιωτικοποίηση-εκποίηση, λιμανιών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες fast-track, έπειτα από πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή των συμβουλευτικών εταιρειών για τις μελέτες που εκπόνησαν, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ασυδοσίας για το κεφάλαιο. Με κατάργηση κάθε προστατευτικής ρύθμισης για την εργασία, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τον δημόσιο πλούτο. Με άλλα λόγια, αν η αποδόμηση του «κράτους - πρόνοιας» είναι η μια όψη της κυβερνητικής πολιτικής, η άλλη όψη είναι η ανακατανομή εισοδημάτων και περιουσιών σε βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου και υπέρ του κεφαλαίου.

Γιώργος Καββαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου