oaednews

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Δέκα βιβλία με 15 ευρώ για την στήριξη του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων

Την αγορά 10 βιβλίων με 15 ευρώ για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες ανακοίνωσε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, στην προσπάθειά του να βρεθούν τα έσοδα ώστε να μεταφερθεί σε μόνιμο χώρο. Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων δημιουργήθηκε μετά από ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον κ.Λεωνίδα Κουρσούμη, που βρέθηκε άστεγος και ξεκίνησε να μαζεύει βιβλία από κάδους και να τα πουλάει για να επιβιώσει.


«Με τη νέα χρονιά, για τις επόμενες δύο βδομάδες, θα έχουμε προσφορές στο Παλαιοβιβλιοπωλείο μας. Αυτές ελπίζουμε να καλύψουν τις ανάγκες για τη μετακίνηση στον μόνιμο χώρο. Η κοινοποίηση της ανάρτησης αυτής μας βοηθά να κάνουμε γνωστή την προσπάθεια μας σε πολλούς περισσότερους.
Σας ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, για τη στήριξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή το Παλαιοβιβλιοπωλείο, που στεγάζεται προσωρινά σε μια αποθήκη στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι.

Αυτήν τη στιγμή, στο Παλαιοβιβλιοπωλείο υπάρχουν περίπου 25.000 βιβλία, τα οποία πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Την άνοιξη οργανώθηκε bazaar, ώστε να βρεθούν τα πρώτα έσοδα για τη μεταφορά σε μόνιμο χώρο.
Προσφορές βιβλίων από το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων - 
Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Όλα ξεκίνησαν όταν ο  ο κ.Λεωνίδας έκανε μια ανάρτηση στο Facebook ζητώντας από τους συνανθρώπους μας «συνανθρώπους μας αν έχουν βιβλία να μας δώσουν για να κάνουμε ένα μπαζάρ και να έχουμε ένα πρώτο έσοδο για να ξεκινήσουμε με το ενοίκιο για ένα μόνιμο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο». Η ανάρτησή του και η δημοσιότητα προκάλεσα ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, με χιλιάδες ανθρώπους να προσφέρουν παλιά βιβλία και σταδιακά, το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων να πατάει στα πόδια του και να ονειρεύεται το επόμενο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου