oaednews

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Απογοητευτικά τα στοιχεία για την ανεργία στη Δυτική Ελλάδα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία, έτσι όπως δημοσιεύονται από τον ΟΕΑΔ, σε σχέση με την Δυτική Ελλάδα.
Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας είναι για ακόμα μία χρονιά στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους περισσότερους ανέργους, σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον βαθμό της φτώχειας και της ανέχειας κάτω από τις οποίες ζουν δεκάδες οικογένειες της περιοχής. 
Με βάση την λίστα του Οργανισμού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά με ποσοστιαία κατανομή των ανέργων 7,63% και συνολικά 70.721καταγεγραμμένους ανέργους που ζητούν εργασία.

Σύμφωνα με την ίδια στοιχεία η Δυτική Ελλάδα είναι πρώτη περιφέρεια ως προς τον συνολικό αριθμό των μακροχρόνιων ανέργων (με διάρκεια μεγαλύτερη ή ίση των 12 μηνών), έχοντας μια σταθερή διακύμανση μεταξύ 41.000 και 42.000 ατόμων σε όλη την διάρκεια του 2018. 
Ο αριθμός αυτός παραμένει σταθερός και δεν αλλάζει με την Δυτική Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων κάθε μήνα, φτάνοντας ακόμα και το 65, 07% τον Μάιο του 2018.
Όπως αναφέρει η έρευνα του ΟΑΕΔ για την ανεργία στην Δυτική Ελλάδα, σε ότι έχει να κάνει με το 2019 οι άνεργοι κάτω των 12 μηνών ανέρχονται στους 28.125, την ίδια στιγμή που οι μακροχρόνιοι που έχουν καταγραφεί είναι στους 41.398.
Συνολικά για το 2019 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι της Δυτικής Ελλάδας φτάνουν τα 69.523 άτομα, κάτι που φέρνει την Περιφέρεια στην τρίτη θέση πανελλαδικά, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. 
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα  και ως προς την υψηλότερη διάρκεια παραμονής στην ανεργία, με 34,3 μήνες αναμονής, κάτι που σημαίνει ότι όταν ένα άτομο απολύεται χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να ξαναβρεί δουλειά. Και όλα αυτά τι στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων της Περιφέρειας βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικία.
Συγκεκριμένα στην ηλικία των 30 – 44 ετών βρίσκονται 26.114 άνεργοι και στην ηλικία των  45 – 55 ετών 16.557. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος είναι μόνιμο και δομικό, ταλανίζοντας την κοινωνία της και οδηγώντας δεκάδες νέες οικογένειες και νέους στην αβεβαιότητα και στην απελπισία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου