oaednews

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΟΕΛ ΟΑΕΔ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ


ΠΡΟΣ: ΚΕΘΕΑ
            Σύλλογο Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ

Με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα διορισμένο, καταδικάζουμε τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εργάζεται για την πρόληψη, τη φροντίδα και θεραπεία και την κοινωνική ένταξη των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών και από άλλες μορφές εξαρτήσεων. Η αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών τους, των εργαζομένων και των εθελοντών του σε όλα τα επίπεδα και στην εκλογή της διοίκησής του.

Ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ σε θέματα συμβουλευτικής  εξαρτήσεων μέσω της λειτουργίας συμβουλευτικών σταθμών σε ορισμένες εκπαιδευτικές δομές του, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο που έχει πρόβλημα χρήσης αλλά ολόκληρη την οικογένειά του.
Ως εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, ζητούμε την άμεση απόσυρση της Π.Ν.Π., η οποία θα οδηγήσει σε αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΚΕΘΕΑ, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης κα της κοινωνικής επανένταξής και εκράζουμε την υποστήριξη μας στο ΚΕΘΕΑ και στο αυτοδιοίκητο μοντέλο της λειτουργίας του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


               Ο Πρόεδρος                                                     OΓεν. Γραμματέας
         Θεόδωρος Ιωαννίδης                                        Χρήστος Μητροσύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου