oaednews

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ: Προς παράταση και τρίτο πρόγραμμα στην Κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: Προς παράταση για άλλους 12 μήνες φαίνεται ότι οδεύει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
 
Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας μελετούν την ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο στη Κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά η παράταση για να μην υπάρξουν κενά στα νοσοκομεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Άλλες 300 θέσεις αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00ευρώ.
Οι αποδοχές στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής καιημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).
To συγκεκριμένο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ είναι το τρίτο, μετά τις παρατάσεις που θα υπάρξουν για τους ωφελουμένους των κέντρων υποδοχής προσφύγων και της δασοπροστασίας.

1 σχόλιο:

  1. Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας! Γι μονημοποίηση το πάει ο ΟΑΕΔ, που είναι ανίκανος να τακτοποιήσει τους δικούς του υπαλλήλους! Για τους συνάδελφους που 13 χρόνια "μαθαίνουν" ...λέω!λίγη ντροπή δε βλάπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή