oaednews

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                                                                                                                                                                                                        4 Οκτωβρίου 2019
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ευχόμαστε σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Στις 25-9-2019 έγινε ανασύσταση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. μετά την παραίτηση του Προέδρου κ. Πασχαλίδη Ιωάννη λόγω εκλογής του ως Βουλευτή. Η παράταξη μας μετά την πρόταση της πλειοψηφίας της Ο.Ε.Λ. ψήφισε για μια κόμη φορά το νέο Προεδρείο, στο πλαίσιο της καλλιέργειας ενωτικού κλίματος, μπροστά στις δύσκολες στιγμές που έρχονται για τον κλάδο μας, ενόψει της προοπτικής λειτουργίας του θεσμού των σχολών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ..

Η χθεσινή ανακοίνωση του Προεδρείου της Ο.Ε.Λ. σχετικά με την καθυστέρηση της πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών μας κατέπληξε όλους. Το πνεύμα της ανακοίνωσης είναι ξεκάθαρο. Για την καθυστέρηση η ευθύνη μεταφέρεται στα στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α2. Ωστόσο η ανακοίνωση απάντηση της Διεύθυνσης Α2 αναδεικνύει ότι η Α2 έδρασε ταχύτατα, στο πλαίσιο των εντολών που είχε από τη νέα Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ., άμεσα μόλις γνωστοποιήθηκε η κυβερνητική εντολή για τον επαναπροσδιορισμό της έγκρισης προσλήψεων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, που είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση από τις 29-5-2019.
Ωστόσο ανακύπτουν λοιπόν μια σειρά ζητήματα για την έκδοση της ανακοίνωσης:
1.      Το Προεδρείο της Ο.Ε.Λ. πριν εκδώσει την ανακοίνωση αυτή, ζήτησε ενημέρωση από τη Γραμματεία Διοικητή δεδομένου ότι όπως παρουσιάζονται τα γεγονότα, η Α2 έδρασε κατόπιν εντολών προκειμένου να εκδοθεί ουσιαστικά νέα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ); Πρόκειται για διαδικασία που από μόνη δημιουργεί χρονικές καθυστερήσεις.
2.      Ποια η σκοπιμότητα έκδοσης ανακοίνωσης που στοχοποιεί συγκεκριμένα στελέχη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης; Τι επιδιώκεται;
3.      Το Προεδρείο της Ο.Ε.Λ. δεν αντιλαμβάνεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε αποφάσεις κυβερνητικές για επανεξέταση όλου του πλαισίου προσλήψεων της προηγούμενης κυβέρνησης ;
4.      Η διαδικασία αυτή λόγω των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών τίθεται στην κρίση όλων μας,  δεδομένου ότι παράγει αποτελέσματα όπως η καθυστέρηση στις διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο κλάδος μας πρέπει να κατευθύνει την ενέργεια του στην προοπτική της λειτουργίας του θεσμού της μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.,  που όπως μας ανέφερε ο κ. Διοικητής αναζητά τις θέσεις της Ο.Ε.Λ. στο πλαίσιο του διάλογου που ξεκίνησε με το Υπουργείο Παιδείας. Το Προεδρείο της Ο.Ε.Λ. που διοικεί την Ο.Ε.Λ., έχει την υποχρέωση και το καθήκον να παρουσιάσει τις θέσεις του για το θέμα αυτό σε δημόσιο διάλογο έγκαιρα και άμεσα για να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκκληση της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ..  Η ανάλωση σε «πρωτοβουλίες» που προκαλούν αναστάτωση χωρίς στοιχεία και καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας και εσωστρέφειας στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Οργανισμού δεν εξυπηρετούν το έργο που πρέπει να αναλάβουμε.

                                                            Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ο.Α.Ε.Δ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου