oaednews

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας των ΒΝΣ - Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι /σσες
Πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχαμε ζητήσει μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για τη στελέχωση των ήδη υποστελεχομένων Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ στην χώρα μας. Έτσι θα εξασφαλιζόταν η ομαλή λειτουργία τους αλλά και θα προσφερόταν ποιοτικές υπηρεσίες.
Ειδικά για τον νεοσύστατο ΒΝΣ της Καρδίτσας η παρέμβαση μας ήταν συγκεκριμένη, μιας και ήταν καινούρια δομή, χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα δυστυχώς δικαιωνόμαστε μετά και από την διαφαινόμενη μη ομαλή λειτουργία του ΒΝΣ Καρδίτσας για την φετινή περίοδο.
(Ακόμη δεν έχει εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη ΣΟΧ3 για την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για όλους τους σταθμούς μας)
Ένας σταθμός κόσμημα ο οποίος σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές,  κινδυνεύει να μην ανοίξει στην ώρα του για την φετινή περίοδο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Παράλληλα δημιουργείται ουσιαστικό πρόβλημα για τους γονείς των 80 και άνω παιδιών που έχουν από το καλοκαίρι επιλέξει τον σταθμό για να φιλοξενήσει τα παιδιά τους, αλλά και πρόβλημα αξιοπιστίας της δομής στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας.
Τ
ο ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο ΒΝΣ Λάρισας. Με 3 άτομα μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό θα είναι αναγκασμένος και αυτός να μην δεχτεί όλο τον αριθμό των παιδιών που έχει ήδη επιλέξει, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο ΒΝΣ των Τρικάλων αναγκάζεται και αυτός κάθε χρόνο να δέχεται όλο και λιγότερα παιδιά (λόγω έλλειψης προσωπικού) μη καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της πόλης των Τρικάλων.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ καλύπτουν αυξημένες ανάγκες λαϊκών οικογενειών.
Ας σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση των Βρεφονηπιακών δομών του ΟΑΕΔ .


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου