oaednews

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω εκλογών - Εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω των εκλογών.
Μάλιστα, στην εγκύκλιο παρέχονται και σαφείς οδηγίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προγραμματίσουν εγκαίρως τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το τρέχον έτος.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το έτος 2019 αποτελεί έτος αυτοδιοικητικών εκλογών, και ως εκ τούτου καθίσταται ενεργή η πρόβλεψη του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, με την οποία αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων».
Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει πως «Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς αρμοδιότητάς μας παρακαλούνται για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2019, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας
υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου