oaednews

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΑΕΔ στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

                                                                              


Στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας βρέθηκαν στις 5-6/11/2019, η κα Παρηγόρη Παναγιώτα, Διευθύντρια του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας και η κα Γεροστέργιου Κέλλυ, Στέλεχος του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περ/κης Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, με σκοπό την έναρξη του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης <<ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ>>     250 ωρών, με ωφελούμενες 25 γυναίκες κρατούμενες, παρουσία του Διευθυντή κ. Μακρή Γεωργίου ,της Αρχιφύλακας κ.Τσώνη Γεωργίας ,της Ψυχολόγου κ.Μουτάφη Αννας, στελεχών της σωφρονιστικής υπηρεσίας, και των εκπαιδευτριών του ΟΑΕΔ.                                    Το προγραμμα θα υλοποιηθεί απο το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας εντός του Καταστήματος Κράτησης Ελαιώνα.




Η δράση αυτή πραγματοποιείται με κεντρικό διοργανωτή τον ΟΑΕΔ και την ένθερμη υποστήριξη του νέου Διοικητή, Σπύρου Πρωτοψάλτη, την Διευθυνση Επαγγελματικής Καταρτισης Α3, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση των δεινών του εγκλεισμού, αλλά και του σοβαρού προβλήματος κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των εγκλείστων γυναικών.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη των στελεχών πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με τίτλο  «Εκπαίδευση των Εκπαιδευτών Κρατουμένων» και διαμόρφωση εκπαιδευτικού συμβολαίου της ομάδας κρατουμένων, τα οποία οργάνωσε και υλοποίησε η κα Γεροστέργιου Κέλλυ,Στέλεχος της Περ/κης    Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εκπαιδεύτριες του προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου αναπτύχτηκαν θέματα σχετικά με το προφίλ των κρατουμένων, το ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων στη φυλακή, τη διαδικασία συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης κρατουμένων, αλλά και την ανάπτυξη της διεργασίας της ομάδας κρατουμένων, μέσα από βιωματικές εμπειρίες και παραδείγματα. Ακολούθησε γνωριμία της ομάδας 25 κρατουμένων γυναικών με την τεχνική του εκπαιδευτικού συμβολαίου, προωθώντας τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση και εφαρμογή των μαθησιακών κανόνων.  
          
Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά κυρίως οι 25 έγκλειστες ωφελούμενες, συνεργάστηκαν με αλληλεπίδραση και ομαδική διάθεση και δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν την κατάρτιση επιτυχώς, κάνοντας σαφές ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων, δίνοντας δυνατότητες εξέλιξης εντός της φυλακής και ελπίδα ευκολότερης επαγγελματικής και προσωπικής επανένταξης στην κοινωνία. 

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές για το σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου