oaednews

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Διευθυντής εταιρείας απειλούσε, εκβίαζε και απέλυσε εργαζόμενη στην Πάτρα

Οχι μόνο την απέλυσαν με εκβιασμό, αλλά μέχρι και έναν ιδιότυπο βασανισμό της έκαναν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.
Η 28χρονη έζησε τον εφιάλτη τους 3 μήνες που εργαζόταν ως υπάλληλος σε πασίγνωστη εταιρεία με αντικείμενο τον καθαρισμό.
Η ίδια περιέγραψε στο dete.gr, όλα όσα βίωσε:

«Προσλήφθηκα στην εταιρεία μετά από σύσταση ενός άλλου εργαζόμενου τον οποίον γνωρίζω προσωπικά και οικογενειακά. Η οικογένειά του συνδέεται με την οικογένεια μου. Εργάστηκα ως υπάλληλος γραφείου, ανασφάλιστη για 1,5 μήνα και στη συνέχεια με ασφάλεια μέσω ενός εργοδοτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ. Στα τέλη Ιουνίου όμως ο εργαζόμενος τον οποίον γνώριζα και με είχε συστήσει παραιτήθηκε, διότι βρήκε εργασία σε άλλη εταιρεία. Και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης μου. Επειδή ο οικογενειακός μας φίλος προφανώς ανταγωνίζετο την εταιρεία, ενώ είχαν και οικονομικές διαφορές, ο κατέχων Διευθυντική θέση στην εταιρεία που εργαζόμουν με πίεζε και με απειλούσε να του δίνω πληροφορίες σε σχέση με την νέα εργασία του πρώην υπαλλήλου τους. Ελεγε δε ξεκάθαρα πως ήθελε να τον «τιμωρήσει»!
Η 28χρονη τόνιζε συνεχώς πως δεν θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο και πως η εργασία της αφορά την γραμματειακή υποστήριξη και τίποτε άλλο.
Ελεγε δε, πως το ζήτημα δεν την αφορά και είναι πρόβλημα μεταξύ του εργοδότη και του πρώην υπαλλήλου.
Και συνεχίζει: «Όμως επί 1 εβδομάδα ο υπεύθυνος της εταιρείας είχε την ίδια συμπεριφορά απέναντί μου. Μάλιστα με απομόνωνε στην αποθήκη της εταιρείας και μου ζητούσε επίμονα πληροφορίες με αντάλλαγμα… να παραμείνω στην εργασία μου. Εφθασε δε στο σημείο να μου ζητήσει να «παγιδεύσω» την σύζυγο του πρώην υπαλλήλου και φίλη μου, με ερωτήσεις που μου υπαγόρευσε να γράψω σε ένα χαρτί και αφού πράξω όσα μου είπε, να τον καλέσω στο τηλέφωνο και να του εξιστορήσω… όσα κατάφερα. Ειδάλλως… θα με απέλυε»!
Ο υπεύθυνος της εταιρείας και προφανώς με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη, έφθασε σε σημείο να στείλει διαδικτυακό μήνυμα μέσω του messenger στον σύζυγο της 28χρονης.
Του ζήτησε να βρεθούν ώστε να πείσει την γυναίκα του και εργαζόμενη, να δώσει τις πληροφορίες για τον πρώην υπάλληλο και ως αντάλλαγμα να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στον εργασιακό της χώρο.
Ε, και αφού δεν έπεισε ούτε τον σύζυγο… ξεκίνησε ο άμεσος πόλεμος με απειλές. Της ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο… οικειοθελούς αποχώρησης. Απειλώντας την παράλληλα πως αν δεν το υπογράψει και συνεχίζει να έρχεται στην εργασία της, θα της γίνει τέτοιος ψυχολογικός πόλεμος… που δεν θα άντεχε.
Προφανώς η εταιρεία δεν επιθυμούσε απόλυση… για να μην χάσει και τα χρήματα της επιδότησης από το σχετικο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Η γυναίκα ζήτησε να βγει έξω από την εταιρεία για να τηλεφωνήσει.
Όντως εξήλθε της εταιρείας και τότε ο υπεύθυνος την κλείδωσε έξω, στερώντας της και τα προσωπικά της αντικείμενα που βρίσκονταν στο γραφείο της. Μετά από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων και έντασης… της άνοιξαν την πόρτα. Η 28χρονη ζήτησε το έντυπο οικειοθελούς αποχώρησης για να συμβουλευτεί τον δικηγόρο της αλλά ο υπεύθυνος αρνήθηκε να της το δώσει.
Και της είπε…. «να φύγει επί τόπου»! Η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει όμως ο διευθυντής της… άρχισε να τρέχει από πίσω της φωνάζοντας πως «θα φροντίσει να μην ξαναβρεί δουλειά στην Πάτρα και πως… ηχογραφούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τις συνομιλίες τους»!
Η γυναίκα έχει ήδη κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες σε βάρος της εταιρείας.
Η οποία προφανώς εκτός από το να αναλαμβάνει την καθαριότητα χώρων, αποφάσισε να «καθαρίσει» και την υπάλληλο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου