oaednews

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Παράταση δύο προγραμμάτων

Όπως δήλωσε  ο διοικητής του ΟΑΕΔ  Σπύρος Πρωτοψάλτης έχει ληφθεί απόφαση για 4μηνη παράταση των δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία είναι :
- 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και

- το πρόγραμμα που αφορά 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής.
Παράλληλα εξετάζονται όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να δουν αν απαιτείται παράταση με εξαίρεση το μεγάλο πρόγραμμα για τους δήμους που θα βγει νέο πρόγραμμα. Μεταξύ των προγραμμάτων που εξετάζονται προς παράταση είναι το πρόγραμμα που αφορά στην απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας.Οι ωφελούμενοι απασχολούνται στους Φορείς Υποδοχής σύμφωνα με το γενικό ή ειδικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Φορείς Υποδοχής.
Πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας
Το εν λόγω πρόγραμμα λήγει τον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση.
Οι αποδοχές δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 21,84 ευρώ ημερησίως και φυσικά τα 546 ευρώ καθαρά το μήνα.
Οι ωφελούμενοι εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον με την επίβλεψη των δασαρχείων εκπονούν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των Δασών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.
Πρόγραμμα Κέντρων Υποδοχής
Την παράταση για 4 μήνες ακόμη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας για 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ενώ κανονικά το πρόγραμμα ολοκληρωνόταν τον Νοέμβριο.
Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.
Η παράταση αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

1 σχόλιο:

  1. Τι γίνεται με το πρόγραμμα των 5500 ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ? Εκείνο θα πάρει παράταση? Μιλάμε για άτομα με γνώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή