oaednews

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Όλο και λιγότερα καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές στην Καρδίτσα

Σχόλιο δικό μας: Μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. To μέτρο αποτυγχάνει. Από ότι φαίνεται η ίδια η αγορά και οι νόμοι της το δείχνουν...................

 Από Karditsalive net.gr:
Μπορεί σήμερα να είναι η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων αλλά αυτό δεν έπεισε κατ’ ελάχιστο τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας ότι υπάρχει λόγος και νόημα να ανοίξουν τα καταστήματα την συγκεκριμένη μέρα.

Μάλιστα παρέμειναν κλειστές και επιχειρήσεις που συνήθως άνοιγαν άλλες Κυριακές του χρόνου που δίνεται αυτό το δικαίωμα και έτσι μειώθηκε ακόμα περισσότερο ο αριθμός αυτών που ανέβασαν μετά τις 11 τα ρολά, αναμένοντας πελάτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία, ως συνήθως, αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες αλλά και αυτά δεν ξεπέρασαν σήμερα τα έξι με εφτά (στα οποία συμπεριλαμβάνουμε και τη μία αλυσίδα S/M που άνοιξε) και σε συνδυασμό με κάποιες άλλες μεμονωμένες επιχειρήσεις είναι ζήτημα να φθάσαμε τα 15 ανοιχτά καταστήματα σε όλη την πόλη.
Ανάλογη ήταν και η κίνηση αφού γενικότερα η Καρδίτσα δεν είχε κόσμο και όσοι ήταν έξω δεν ψώνιζαν αλλά απολάμβαναν τον καφέ τους και τη σχετικά δροσερή μέρα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.
Θυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας είχε καλέσει τα μέλη του να μην ανοίξουν την Κυριακή. Ασχέτως όμως αυτού είναι νομίζουμε τα ίδια τα αντανακλαστικά της αγοράς που οδηγούν στο να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα.
Karditsalive net.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου