oaednews

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία Κεντρικής Ελλάδας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία Κεντρικής Ελλάδας  


Συναδέλφισσες/ οι,

Η Παράταξη της Δύναμης Ανανέωσης ανέλαβε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, μέσα από μια κρίση δομική στην λειτουργία της Ένωσης μας (τότε που κανείς δεν άγγιζε……) το δύσκολο έργο της ανασύστασης και ανασυγκρότησης  των συλλογικών διαδικασιών στην Περιφέρειά μας .
Ανέλαβε την ευθύνη για την αυτονόητη διαδικασία της επανεκκίνησης της λειτουργίας του συλλόγου μας, αναπτύσσοντας ένα σύνολο δράσεων, παρεμβάσεων, απόψεων, θέσεων, διαδικασιών, διεκδικήσεων, ενός συλλόγου ιστορικού, ενός συλλόγου με στελέχη, που μέσα στα συνδικαλιστικά δρώμενα του ΟΑΕΔ άφησαν διαχρονικά το στίγμα τους.
Δεν λογάριασε το κόστος των δράσεων (και επιβραβεύθηκε γιαυτό από τους συναδέλφους με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών ), κινήθηκε με γνώμονα την επικράτηση του αυτονόητου, την επικράτηση του δικαίου, των σωστών διαδικασιών, που για χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων, δεν τηρούνταν, με αποτέλεσμα στρεβλές διαδικασίες για χρόνια, να θεωρούνται παραδόξως αυτονόητες.
Η παράταξή μας αποτελεί συνέχεια, της ενεργής συμμετοχής και εθελοντικής ενασχόλησης με τα κοινά, όλων εκείνων των προοδευτικών και δημοκρατικών συναδέλφων που μέσα από διάφορες παρατάξεις, συμμετείχαν, δρούσαν απευθυνόμενοι σε όλους μας, με μοναδικό γνώμονα το συλλογικό όφελος μέσα στο κοινό μας σπίτι: ένα Δημόσιο ΟΑΕΔ λειτουργικό και αποτελεσματικό κοντά στον πολίτη.

Αποτελεί συνέχεια και παράδοση εκείνης της συναδελφικής κουλτούρας στον Οργανισμό μας και στην Περιφέρειά μας, όπου συνδικαλισμός θεωρείται η εθελοντική συνεισφορά, πλέον του χρόνου εργασίας συναδέλφων, που θέλουν απλά, να προσφέρουν σε όλους μας με τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους μέσα από τα καθημερινά τους βιώματα..
Συνάδελφοι,
 γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εποχή που διανύουμε  είναι εποχή καθολικού μετασχηματισμού της  Ελληνικής κοινωνίας.
Πολλά πράγματα που τώρα θα οριστούν, με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν  να υπάρχουν και τα επόμενα, αρκετά χρόνια.
Πίστη μας είναι ότι ένας Δημόσιος Οργανισμός Απασχόλησης είναι ανάγκη διαχρονική για την Ελληνική κοινωνία και γιαυτό αγωνιζόμαστε.
Δεν επιθυμούμε και αντιστεκόμαστε στην ύπαρξη  εργολάβων, μεσαζόντων. Ούτε στην διαχείριση της καθαριότητας, ούτε στην διαχείριση της ασφάλειας, ούτε και πολύ περισσότερο στην διαχείριση της γνώσης, της εκπαίδευσης, των πολιτικών απασχόλησης, της ανεργίας, της ασφάλισης, του δικαιώματος στην στέγαση και στην πρόνοια.. 
Το σύνθημά μας παραμένει και είναι πάντα: «ΟΑΕΔ Στρατηγικός Εταίρος της Κοινωνίας.»
Βάλαμε το πλαίσιο για μια αποκεντρωμένη στοχευμένη συνδικαλιστική διαδικασία εκπροσώπησης με αναφορά
στον συγκεκριμένο συνάδελφο,
στο συγκεκριμένο ΚΠΑ,
στην συγκεκριμένη υπηρεσία
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας μας για ένα Δημόσιο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ΟΑΕΔ πρέπει να είναι συνεχής, έντονος, με επιχειρήματα και συνεχή αγώνα.
Έχουμε μπει σε μια καινούρια εποχή. Σε μια εποχή που αναμετρούνται σκληρά το παλιό, συντηρητικό, αντιδραστικό, δοκιμασμένο, αποτυχημένο, με το μοντέρνο, διαφορετικό, αγωνιστικό, προοδευτικό και σύγχρονο διεκδικητικό πλαίσιο της αναβάθμισης της θεμελίωσης του ΟΑΕΔ στην συνείδηση της κοινωνίας.
Σε μια εποχή που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στον ΟΑΕΔ, μετά από μια περίοδο γενικής σύγχυσης απειλεί ξανά να επανέλθει, εκφράζοντας ότι πιο παρωχημένο και αντιδραστικό στον Δημόσιο Τομέα.
Σε μια εποχή που ο συντεχνιακός συνδικαλισμός ( όπως είναι  φυσιολογικό σε στρεβλές καταστάσεις, κομμάτι του συστρατεύθηκε μη έχοντας πλέον ακροατήριο με  αντιδραστικές δυνάμεις) αποτέλεσμα και αυτός των μνημονιακών χρόνων που βιώσαμε και βιώνουμε (εμείς τα δικά μας συμφέροντα, έναντι όλων των άλλων) έκανε την εμφάνισή του, δυστυχώς και στον ΟΑΕΔ .
Συνάδελφοι, οι συνθήκες εκείνες που υπήρξαν και δημιούργησαν την παράταξη Δύναμη Ανανέωσης θεωρούμε ότι έχουν πλέον εκλείψει.    
Η παράταξή μας είναι κομμάτι εκείνου του μεγάλου προοδευτικού χώρου, που εκφράζει την πλειοψηφία  των συναδέλφων του Οργανισμού μας. Εκείνου του χώρου που διαχρονικά ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες μέσα στον Οργανισμό μας. Του συνδικαλιστικού χώρου που βάζει τα ζητήματα, το πλαίσιο των διεκδικήσεων, που ανανεώνει τις διαδικασίες, που αναλαμβάνει την ευθύνη, που λειτουργεί καθαρά.. 
Η ευθύνη είναι το κύριο γνώρισμα και η πηγή των δράσεων αυτής της παράταξης.

Αποφασίζουμε λοιπόν από εδώ και στο εξής, το όνομα της παράταξής μας να είναι :

Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία  Κεντρικής Ελλάδας,

συντασσόμενοι πλήρως και αγωνιστικά αλλά και διεκδικητικά  με τους συναδέλφους των αντίστοιχων παρατάξεων στις άλλες Περιφέρειες του ΟΑΕΔ της χώρας .
Μετά λοιπόν και το πέρας όλων των εκλογικών αναμετρήσεων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας και την καθαρή και επιβλητική νίκη συνολικά της παράταξης Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία,
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας,
Συναντιπαλεύουμε αλληλέγγυα οποιαδήποτε επίθεση
Συνδιεκδικούμε
Συναγωνιζόμαστε,
Συνδιαμορφώνουμε.
Προετοιμάζουμε κοινές δράσεις
  


Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία Κεντρικής Ελλάδας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου