oaednews

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την Παρασκευή 19/4/2019



Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και  της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ, αφού εκτίμησαν τις εξελίξεις σχετικά με
1. Τη συνέχιση της εργασιακής ομηρίας των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις για πάνω από 10 χρόνια και
 2.  Τη μη καταβολή των αμοιβών των ελέγχων από 1/1/2019, καθώς και τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος,
Αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη πανελλαδικής Στάσης Εργασίας  για την Παρασκευή 19/4/2019 και από τις 11.30πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου ΚΑΙ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την ίδια μέρα στις 12.30μμ .

Διεκδικούμε την άμεση ένταξη των συναδέλφων στο μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητούμε τη στελέχωση του Οργανισμού με μόνιμο προσωπικό και την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Τέλος πια ο εμπαιγμός!
Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος  της καταβολής των αμοιβών των ελέγχων. Καμιά άλλη καθυστέρηση δεν είναι αποδεκτή. Η επί 4 και πλέον μήνες καθυστέρηση πληρωμής υλοποιημένων ελέγχων φανερώνει  πολιτική σκοπιμότητα ή πολιτικό ωχαδερφισμό.
 Σε κάθε περίπτωση καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να δείξει έστω την ύστατη στιγμή συνέπεια στις δεσμεύσεις της  και να επιλύσει  άμεσα το πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση    οι κινητοποιήσεις μας θα ενταθούν και για τα όποια προβλήματα υπάρξουν στην καθυστέρηση πληρωμής προγραμμάτων την ευθύνη θα τη φέρει ακέραιη το Υπουργείο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά τόσο στη Στάση Εργασίας όσο και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο. 

       Για την ΟΥ ΟΑΕΔ                                                 Για την ΟΕΛ ΟΑΕΔ                             
    Μακράκης Γεώργιος                                          Πασχαλίδης  Ιωάννης       
     Τηλιγάδας  Κων/νος                                          Μητροσύλης Χρήστος                        



                                                          Αθήνα 11/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου